Banner-Camara-domestica-1280x150px_v1-cat-1

Exposicions

José María Guerrero Medina presenta "La retirada" al MUME i Populart

José María Guerrero Medina presenta \
bonart la jonquera - 25/02/14

 La retirada - exilis és el títol de l’exposició de José María Guerrero Medina que, de manera simultània, es presenta al Museu Memorial de l’Exili (Mume) i a l’associació Populart.

L’exposició, que es podrà visitar del 8 de febrer a l’11 de maig, commemora el 75è aniversari de la retirada republicana i la caiguda de Figueres en mans dels rebels franquistes, fet que marcava la fi de la Guerra Civil espanyola a Catalunya.

El treball que José María Guerrero Medina (Jaén, 1942) exhibeix en aquesta mostra està centrat en les conseqüències humanes de la derrota republicana, en la qual el paisatge i la figura humana tenen una centralitat indiscutible.

A través de documents fílmics i fotogràfics de l’època, i també dels testimoniatges escrits, Guerrero Medina realitza una relectura pictòrica d’aquella tragèdia. 

L’aposta pictòrica de Guerrero Medina ens aproxima emocionalment al drama de l’èxode, a la fractura i la ferida de l’exili.

Les seves composicions es plantegen com una epopeia que recorda, en alguns aspectes, la pintura històrica del segle XIX. No obstant això, Guerrero Medina hi incorpora el seu arsenal neofigurativista i expressionista oníric, tot fixant l’atenció en les conseqüències que els grans esdeveniments històrics tenen sobre les persones.

Guerrero Medina aconsegueix congelar unes imatges que formen part de la nostra història recent per, a través de la pintura, poder tornar a mirar-les d’una manera més reflexiva.

DP_Bonart-180x180La-Galeria-201602-recurs

Et poden
Interessar
...

Banner-Consuelo-Kanaga-1280x150px_v1-cat-1