0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px

Exposicions

Alfons Borrell i l’òpera a la galeria Joan Prats

Alfons Borrell i l’òpera a la galeria Joan Prats
bonart barcelona - 30/09/19

El llibre Temporada d’òpera d’Amics del Liceu d'enguany serà il·lustrat per l’artista Alfons Borrell. Per tal de fer la presentació d’aquestes obres de contingut operístic, la Galeria Joan Prats i els Amics del Liceu us convidem a la inauguració de l’exposició de dibuixos sobre les 10 òperes de la temporada del Liceu 2019-20. L’obra d’Alfons Borrell es caracteritza per la importància del color i es debat entre la subtilitat i la intensitat, entre l’obertura vers la natura i el replegament introspectiu. Vinculat des del 1955 al llenguatge de l’abstracció, ha estat influenciat en diferents moments de la seva vida per Anglada Camarasa i Brossa, dos artistes que, més enllà d’una estètica, li aportaren una actitud vital i ètica en front de l’art.

El treball de Borrell ha estat i és actualment intens i constant, movent-se sempre dins uns paràmetres que va repetint amb rigor i dedicació.

El color en l’obra d’Alfons Borrell és un agent invasor que es mou i fluctua, l’artista el defineix com una extensió de la persona, que et mimetitza amb l’entorn, “si camines per un bosc ple d’avets et tornes verd, si poguessis submergir-te dins el mar sortiries de color blau...” Afirma “a mi m’agradaria ser pintura”. Es tracta d’una visió pròpia del color i de la pintura, lligada al concepte, al pensament, i també a la vivència. Borrell utilitza només cinc pigments extrets de la terra, verd, blau, taronja, ocre i gris; mentre que el blanc, de la superfície de la tela, emergeix com una aparició de la llum.

A la imatge, detall del quadre d'Alfons Borrell.
canal-mnactec-180-180Eude, generic

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88