Banner-Consuelo-Kanaga-1280x150px_v1-cat-1

Exposicions

Plans geomètrics d'Adolfo Estrada a la galeria A/34

Plans geomètrics d\'Adolfo Estrada a la galeria A/34
bonart barcelona - 27/02/14

La galeria A/34 de Barcelona presenta, fins al 20 de març, una exposició d’Adolfo Estrada (Buenos Aires, 1942). La mostra aplega una quarantena de les obres més recents realitzades entre el 2002 i el 2013.

Igual que molts dels artistes de la seva generació, Adolfo Estrada pertany al món de l’abstracció. En el cas d’aquest artista, les composicions abstractes ordenen l’espai i estan regides per una regularitat geomètrica. L’extensió i el color dels plans geomètrics es contraposen i s’equilibren entre si.

Adolfo Estrada concep les seves obres a partir de petits papers o fustes, amb els quals construeix una primera forma. Després, aquest primer prototip tridimensional es dibuixa i redibuixa en una evolució de formes autònoma. 

El treball d’Estrada és gairebé el d’un arquitecte que construeix amb plans de colors. Un exercici meticulós que suposa la realització d’esbossos previs per calcular l’harmonia entre els elements.

“Les formes són geomètriques –bàsicament rectangulars–, i sobre aquestes se sustenta la composició. Però la seva finalitat principal és la delimitació dels camps de color que, en definitiva, és l’essencial en el meu treball... El color, aplicat en capes successives, adquireix una transparència que permet sospitar que al seu darrere hi ha un altre color, i d’altres, i un altre”, explica Adolfo Estrada.

Formes i colors interactuen en les seves composicions per crear un espai de dinàmica tensió amb referències als retaules del Quatroccento, la geometria de Palazuelo o les pintures de Ben Nicholson o Serge Poliakoff, influències que es manifesten al llarg de la seva trajectòria.

Banner-Consuelo-Kanaga-180x180px_v1-cat-1GC_Banner_TotArreu_Bonart_180x180

Et poden
Interessar
...

0224-banner-bonart-MetgeRural-1280x107px