Banner-Consuelo-Kanaga-1280x150px_v1-cat-1

Exposicions

Eduard Alcoy, Hernández Pijuan i Domènec a Ca l'Arenas

Eduard Alcoy, Hernández Pijuan i Domènec a Ca l\'Arenas
bonart mataró - 27/02/14

El dia 28 de febrer a les 19.30 h s’inauguren dues noves mostres de la temporada expositiva de Ca l'Arenas Centre d'Art del Museu de Mataró.

A la Sala 1 i Galeria es podrà veure l’exposició “Eduard Alcoy/Joan Hernández Pijuan. Creixement i evolució” amb diferents olis i gravats d’aquests artistes que van exposar a Mataró a mitjans dels 50.Pijuan i Alcoy formaven part d’una nova generació d’artistes joves que van destacar a la dècada dels 50 amb una pintura que anava a cavall de la figurativa i l’abstracta. Els dos pintors van començar a emergir a partir de les seves exposicions a Mataró i la mostra permet apreciar la seva profunda evolució. 

La Sala 2 exposarà “Arquitectura española (1939-1975)”, una producció del Mataró Art Contemporani (MAC) que planteja una crítica a la societat franquista a partir de les obres arquitectòniques que es van construir amb el sacrifici de presoners republicans. Domènec, artista visual mataroní, ha fet una recerca de diferents edificis que es van construir fent servir els presos com és el cas de l’Arco de La Victoria de Madrid, Cárcel de Carabanchel i la reconstrucció del poble de Vilanova de la Barca, entre d’altres. L’exposició mostra els plànols dels edificis sobre un fons de color negre que dialoga amb el drama.

“Art a Mataró 1942-1958: els anys de la represa” és la primera de les tres temporades del cicle “Revisions, 75 anys d’art i cultura a Mataró”, que s’allargarà fins al 2016.

thumbnail_arranzbravo. general 04-2014La-Galeria-201602-recurs

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88