Banner 817x68 CAT

Biblioteca

Presentació d’una nova guia de patrimoni local dedicada a la zona de l’Albera

bonart Garriguella - 05/03/14
Presentació d’una nova guia de patrimoni local dedicada a la zona de l’Albera
AAFF-Banner-Bonart-180x178px-A-land-is-a-landBaner_Fontcuberta_Bonart_360x356px

El 7 de març, a les 20 h. a la sala Sabater Furtià de Garriguella, tindrà lloc la presentació del llibre Els aspres de l’Albera, una nova guia de patrimoni local. La publicació correspon al número 10 de la col·lecció Guies de Patrimoni Local, editada per la Diputació de Girona amb l’objectiu de posar a l’abast del lector els trets identificadors i les particularitats de la vida local. Els autors, bons coneixedors dels diversos àmbits característics de l’Albera, són la mestra Rosa Maria Moret, la historiadora Erika Serna, la biòloga Estela Illa i l’arquitecte Lluís Gratacós.


Xavier Soy, vicepresident de la Diputació i president de la Comissió de Cooperació Local, Cultural i d’Acció Social; Carles Suarez, alcalde de Garriguella, Joaquim Tremoleda, director de la col·lecció «Guies de Patrimoni Local», i Josep Playà, periodista i escriptor, acompanyaran els autors en la presentació del llibre.


Aquesta nova guia té com a referència la zona geogràfica de l’Albera (que engloba els municipis de Garriguella, Rabós i Vilamaniscle), considerada un dels espais més agraïts de la serra.


El patrimoni natural de la zona està enriquit pel patrimoni cultural, amb monuments megalítics i vestigis arquitectònics que van des del segle viii fins al xix, entre els quals destaca un tram de l’antiga via Augusta. A més, les característiques naturals de l’indret propicien que aquest sigui l’últim reducte de la població de la tortuga mediterrània que es conserva a Catalunya. La guia finalitza amb quatre itineraris que permeten conèixer, amb rutes a peu o en bicicleta, l’entorn natural, la història, l’economia i el patrimoni cultural.? 


 

Et poden
Interessar
...

benedormiens_Àlvar_suñol_2