Banner-Camara-domestica-1280x150px_v1-cat-1

Notícies

La Diputació i les Bernardes col·laboren en l’organització d’exposicions itinerants

La Diputació i les Bernardes col·laboren en l’organització d’exposicions itinerants
bonart salt - 05/03/14

La Diputació de Girona i la Casa de Cultura les Bernardes de Salt han establert un nou acord de cooperació mitjançant el qual algunes de les exposicions de fotografia presentades a la sala Les Bernardes Photo s’integraran dins el projecte Exposicions Itinerants de la Diputació de Girona.

La primera de les mostres de fotografia presentada a la sala Les Bernardes Photo que ara la Diputació de Girona s’encarregarà que sigui itinerant per les comarques gironines és «Zen», del col·lectiu de fotògrafs i fotògrafes Hidroquinona.

L’exposició, inspirada en l’experimentació del zen, reivindica la recerca del missatge natural i de l’essència de la bellesa de tot allò que ens envolta. L’exposició consta d’un total de vint-i-cinc fotografies, per mitjà de les quals el col·lectiu ens ofereix la possibilitat de descobrir la bellesa i el missatge del mínim, ja que dóna vida a les coses més petites i senzilles. Són imatges de paisatges naturals, interiors i casolans que s’expressen tan sols amb allò més fonamental, com ara una gota d’aigua, un fanal o una branca d’arbre.

El Col·lectiu Hidroquinona va néixer fa divuit anys arran dels cursos de fotografia del centre cívic de Sant Narcís. La necessitat de compartir i mostrar tant l’experiència personal com la visió del món mitjançant la fotografia uneix la quinzena d’integrants que actualment formen el col·lectiu. A «Zen», hi participen Mònica Boschdemont, Salvador Clotas, Xevi Llauger, Jaume Puig, Mercè Rabionet, Gemma Roca, Jaume Roca, Pere Roura, Vicenç Rovira, Albert Sala i Àlex Saus.

Zen es podrà veure, del 3 al 14 de març, al claustre de la Diputació, i després començarà el seu cicle itinerant per diferents municipis de les comarques gironines. Les institucions, associacions i entitats gironines que vulguin acollir-la poden sol·licitar-la per mitjà del portal web wwww.ddgi.cat/exposicions, on trobaran tota la informació necessària i podran omplir en línia el full de sol·licitud.

Exposicions Itinerants de la Diputació de Girona. Des de fa anys, la Diputació de Girona organitza tot tipus d’exposicions d’arts visuals i de divulgació cultural amb l’objectiu d’ajudar a promocionar els creadors d’art visual de les comarques gironines i de difondre la cultura arreu del territori.

La majoria de les exposicions formen part del projecte Exposicions Itinerants de la Diputació de Girona, gràcies al qual els ajuntaments, les associacions i altres entitats gironines poden sol·licitar diferents tipus de mostres per tal que formin part de la programació cultural habitual dels seus municipis.

Algunes d’aquestes exposicions itinerants són de producció pròpia i formen part de cicles concrets, com ara Exposicions Viatgeres, un programa orientat a pintors, dibuixants i escultors gironins, o Joves Fotògraf(e)s, impulsat per INSPAI, Centre de la Imatge de la Diputació de Girona, que pretén donar llum a les obres fotogràfiques, promocionar els professionals del nostre territori i donar-los projecció.

A més d’aquestes exposicions, n’hi ha d’altres (plantejades també en format d’itinerància) que s’organitzen en col·laboració amb altres institucions i entitats, com ara la que en aquests moments està voltant per les biblioteques gironines, «El Sindicat Remença de 1448» (produïda juntament amb l’Ajuntament de Girona), o aquesta darrera proposta, la mostra «Zen», sorgida gràcies a l’acord de col·laboració amb la Casa de Cultura les Bernardes.

Les Bernardes Photo és un espai de la Casa de Cultura les Bernardes de Salt, nascut fa poc més d’un any, dedicat exclusivament a la fotografia. Està coordinat per Martí Artalejo, i programa exposicions cada mes.

thumbnail_arranzbravo. general 04-2014Bonart_banner-180x180_FONS-AVUI-90

Et poden
Interessar
...

DP_Bonart-1280x150px