BONART_1280x150

Exposicions

La Pedrera presenta la primera exposició antològica de Colita

La Pedrera presenta la primera exposició antològica de Colita
bonart barcelona - 11/03/14

Des de Carmen Amaya a Orson Wells, passant per Gabriel García Márquez o Joan Manel Serrat; aquets són alguns dels personatges fotografiats per Colita que es podran veure a la mostra. Colita, perquè sí! presenta, per primera vegada, una retrospectiva de més d’un centenar de fotografies d’un dels referents indiscutibles de la fotografia catalana contemporània: Colita.

La Fundació Catalunya–La Pedrera presenta la primera exposició antològica dedicada a la fotògrafa barcelonina Colita. L’exposició Colita, perquè sí!, es podrà veure a la sala d’exposicions de La Pedrera, des de l’11 de març fins al 13 de juliol de 2014.

La mostra, comissariada per Laura Terré, presenta per primera vegada una visió completa de la seva trajectòria vital i creativa, lligant tot el seu univers: amics, plaers, idees, espais estimats. Un viatge en el temps, des dels difícils anys 60 passant per la transició democràtica, fins arribar a l’actualitat. Sens dubte, Colita és un dels referents indiscutibles de la fotografia catalana contemporània.

Isabel Steva Hernández (Barcelona, 1940), més coneguda per Colita, és un dels referents indiscutibles de la fotografia catalana contemporània. Directa, sensible, sense prejudicis i crítica, la seva producció es defineix, més enllà de l’estètica, pel seu sentit de l’ètica i del compromís, tant professional com social.

La seva obra, no és simplement un document de la realitat, sinó la projecció de les seves experiències i opinions. Allunyada de l’artifici i de tota pretensió artística, conforma un corpus vital que recull mig segle de la nostra història recent. El seu temperament, criteri ferm i claredat d’idees impregnen tot el seu treball, on les fronteres entre encàrrecs professionals i sèries personals sovint es dilueixen.

 Colita, perquè sí! presenta 107 fotografies i documentació gràfica diversa que ofereixen una retrospectiva completa de la seva obra i posen de manifest la versatilitat del seu treball a través de la seva mirada carregada d’intenció i humor: des del món del flamenc a la lluita feminista, el cinema, la Nova Cançó, la Gauche Divine, el món de l’espectacle o la vida a la seva ciutat, Barcelona.

En el marc de les activitats paral·leles entorn a l’exposició s’organitzarà: un diàleg entre la pròpia fotògrafa i Maruja Torres i una taula rodona amb Laura Terré, Enric Majó, Ferran Sales i Pilar Aymerich, per tal d’endinsar-nos a la trajectòria vital i professional de la fotògrafa.

A les imatges, a dalt, Jorge Herralde amb les seves secretàries. A sota, gitanes pentinant-se.

SS_Bonart-180x180-OnlineBanner-Consuelo-Kanaga-180x180px_v1-cat-1

Et poden
Interessar
...

Banner-Consuelo-Kanaga-1280x150px_v1-cat-1