banner_aire_bonart_horitzontal

Certàmens

Artur Ramon presenta a TEFAF trenta obres mestres del segle XVIII al XXI

Artur Ramon presenta a TEFAF trenta obres mestres del segle XVIII al XXI
bonart maastricht - 11/03/14

Artur Ramon Art presentarà el 14 de març a TEFAF Maastricht una selecció de trenta dibuixos excel·lents que repassen la història de l’art en paper del segle XVIII al XXI. Amb obres com la tinta inèdita de Gian Domenico Tiepolo El Baptisme de Crist o una Dona Nua de Rodin, la mostra és un repàs al millor dibuix dels darrers quatre segles. Per cinquè any consecutiu, la galeria de Barcelona consolida la seva presència internacional i obre mercat com a única representant catalana i una de les cinc espanyoles amb presència a la fira més important del sector.

Al seu estand a Maastricht, aquesta institució dedicada a l’art des de fa gairebé un segle “condensarà el tarannà de la firma”, en paraules d’Artur Ramon. Així, la mostra establirà diàlegs entre obres antigues, modernes i contemporànies que dibuixen un recorregut a través del bo i millor de l’art fins als nostres dies.

Entre les 30 obres que la galeria de Barcelona exposarà a TEFAF Maastricht s’hi podrà veure una peça inèdita de l’italià Gian Domenico Tiepolo. Aquest delicat Baptisme de Crist és una tinta provinent d’una antiga col·lecció nord-americana. L’obra és una de les joies d’Artur Ramon Art i estarà acompanyada per un dibuix subtil de Dona Nua d’Auguste Rodin i l’aquarel·la Estudi per a venedor de tapissos de Marià Fortuny, obra preparatòria per al quadre del Museu de Montserrat i “un dels millors dibuixos del mestre de Reus”.  Aquesta peça està a la venda conjuntament amb un grup d’aiguades d’Eugenio Lucas.

El segle XX, una de les especialitat de la firma, estarà representat per una col·lecció de dibuix català de l’entorn del 1900. S’hi podran veure obres d’artistes que treballen entre París i Barcelona com Sunyer o Nonell i el jove Torres García. A més, s’hi podrà veure una selecció de dibuixos d’avantguardes estructurades a partir d’una aquarel·la cubista de Juan Gris de 1926. Entre aquestes obres hi destaquen treballs en paper de Sonia Delaunay, Oscar Domínguez, Julio González, Georges Valmier i Albert Gleizes.

L’art contemporani també serà present a l’estand a TEFAF d’Artur Ramon Art. De la proposta contemporània hi destaquen un dibuix informalista d’Antoni Tàpies i una aquarel·la de la suite africana de Miquel Barceló. Els acompanyaran els darrers dibuixos dels germans Josep i Pere Santilari (una vanitas i un bodegó), que posaran la nota final. 

La galeria de Barcelona també porta enguany dos quadres antics que comparteixen territori i treballen el tema de la mitologia i la natura: un Sàtir mirant una noia del napolità Andrea de Leone de 1640 i Diana i Acteó  de Carlo Bonavia de 1788.tur Ramon Art exposarà dins de la secció de paper de Maastricht, a l’estand 705, com l’any passat. L’agenda internacional de la galeria continuarà del 26 al 31 de març amb la setena participació consecutiva al Salon du Dessin de París, la cita de referència per a les obres en paper.

A la imatge, detall d'una obra de Tàpies que serà a la fira TEFAF.

SS_Bonart-180x180-Onlinethumbnail_arranzbravo. general 04-2014

Et poden
Interessar
...

DP_Bonart-1280x150px