BONART_1280x150

Notícies

Barcelona rep l’escultura-banc “Per sempre i un dia” de Weiner

Barcelona rep l’escultura-banc “Per sempre i un dia” de Weiner
bonart barcelona - 11/03/14

El dia 11 de març ha tingut lloc l’acte de donació a la ciutat de Barcelona de l’escultura-banc Per sempre i un dia, obra de l’artista Lawrence Weiner, que des l’any passat està ubicada a la plaça Joan Capri, al Mercat de Santa Caterina, per iniciativa de la Fundació ArtAids.

El tinent d’alcalde de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Ciurana, ha expressat en nom de la ciutat i el seu Ajuntament, l’agraïment a la Fundació ArtAids per la donació, i la ”satisfacció de poder rebre formalment aquesta obra, una escultura en pro de la tolerància, la conversa, el diàleg i el punt de trobada”. El tinent d’alcalde ha destacat el paper de l’art com a eina de sensibilització, en aquest cas de la lluita contra la sida. També ha volgut agrair la feina de les persones i entitats que han treballat en aquest procés creatiu. A l’acte també hi han assistit, entre altres, el regidor de Comerç, Consum i Mercats, Raimond Blasi, i el president de la Fundació ArtAids, Han Nefkens.

La Fundació ArtAids fou creada el 2006 per Han Nefkens, escriptor i mecenes d’origen holandès però establert a Barcelona. Des de llavors, la fundació ha liderat iniciatives arreu del món per donar visibilitat a la malaltia, com la que duu a terme des de 2006, convidant a artistes a crear obres d’art amb l’objectiu de combatre l’estigma associat al virus de la sida.

En el marc d’aquesta iniciativa, l’artista nord-americà Lawrence Weiner va crear l’escultura-banc Per sempre i un dia, realitzada amb materials reciclats, i concebuda com una manera d’expressar que no hi ha cap lògica en l’exclusió. L’artista vol que la seva obra sigui vista com un punt de trobada, de diàleg i de reflexió en la lluita contra la sida. Des del mes de febrer de 2013 està ubicada a l’exterior del Mercat de Santa Caterina.

Ara, amb la donació d’aquesta obra a la ciutat, l’escultura es quedarà de manera permanent a Barcelona en el mateix emplaçament que ha ocupat durant aquests mesos. Per sempre i un dia s’ha dut a terme gràcies al patrocini de la Fundació Banc Sabadell.

Impremta Pages - banner-180x178Banner-Consuelo-Kanaga-180x180px_v1-cat-1

Et poden
Interessar
...

Banner-Consuelo-Kanaga-1280x150px_v1-cat-1