JP_Bonart-1280x150px-Online-

Exposicions

NoguerasBlanchard presenta “European Contextualisation” de Remco Torenbosch

NoguerasBlanchard presenta “European Contextualisation” de Remco Torenbosch
bonart barcelona - 14/03/14

NoguerasBlanchard dóna continuació al cicle expositiu The Story Behind al seu espai de Barcelona, amb la mostra European Contextualisation de Remco Torenbosch (1982, Assen, Països Baixos) que es podrà veure del 20 de març al 25 d’abril del 2014.

Gran part de l'art contemporani es recrea en el relat sobre si mateix, en històries que intervenen entre l'obra i l'espectador ja sigui per transmetre la intenció de l'artista, explicar el procés de treball que subjeu en les imatges o fer-se ressò de les interpretacions més encertades. Narrar, explicar, explicar tot l'univers interpretatiu que envolta allò que presenciem s'ha convertit en un element més de les obres. El cicle The Story Behind presenta un grup d'obres on històries, ja siguin fictícies o reals, donen cos a aquest món oral i paral·lel que acompanya a les imatges.

Dins d'una multiplicitat de mitjans que abasta des de la instal·lació, el collage, l'escultura i el performance, Torenbosch s'interessa per qüestions entorn de l'economia. D'una banda la recerca que sustenta els seus projectes explora amb matís historicista les polítiques de les relacions econòmiques que es donen en la societat contemporània, mentre que la formalització de les seves peces en l'espai remet més aviat a l'austera estètica minimalista, despullada de tot referent cognitiu.

European Contextualisation parteix d'una recerca entorn de la història i les condicions de producció originals del color blau del fons de la bandera de la Comunitat Europea, dissenyada per Arsène Heitz i Paul Lèvy el 1955. La mostra inclou una col·lecció de teles en el blau oficial de la bandera, manufacturades en les encara existents fàbriques tèxtils a Europa. A pesar que el color blau de la bandera està predeterminat i és d'ús obligatori, els diferents processos de producció de cada país i fàbrica influeixen en les variacions de to, que es poden apreciar en la col·lecció exposada.

En el seu text The Blue Curtain, Mihnea Mircan posa èmfasi sobre la dicotomia simbòlica dels espais on es produeixen i exhibeixen les banderes. De les fàbriques de penosa remuneració als espais cerimonials on diferents idees d'Europa –a les que els diversos tons de blau podríen fer al·lusió– obliden temporalment el que les diferencia per respondre a una nova crisi. La recerca que sustenta el projecte revela a més la situació actual de la indústria tèxtil a Europa, cada vegada més afeblida davant la prominència d'altres plataformes de mercat fora de la comunitat.

European Contextualisation és la primera presentació individual de Torenbosch a Espanya i forma part d'un projecte molt més ampli que va ser nominat el 2013 al prestigiós premi Prix de Rome d'Holanda i exposat en deAppel Art Center a Amsterdam.

Remco Torembosch viu i treballa als Països Baixos.

S’ha programat la presentació del llibre European contextualising in analytical sociology and ethnographical representation on history and the present, 2014, a càrrec de Max Andrews (Latitudes) i Remco Torenbosch? el dia 18 de març del 2014 a ala Fundació Antoni Tàpies de Barcelona.

Bonart_banner-180x180_FONS-AVUI-90La-Galeria-201602-recurs

Et poden
Interessar
...

Banner-Consuelo-Kanaga-1280x150px_v1-cat-1