banner_aire_bonart_horitzontal

Exposicions

La fotografia russa contemporània s'instal·la al TEA

La fotografia russa contemporània s\'instal·la al TEA
bonart santa cruz de tenerife - 20/03/14

El Tenerife Espai de les Arts (TEA) de Santa Cruz de Tenerife acull l'exposició "Fotografia russa contemporània: Tim Parchikov, Ivan Mikhailov, Sergey Shestakov". Composta per un centenar d'obres, la mostra estarà oberta al públic fins al 4 de maig. Cedida pel Multimèdia Art Museum de Moscou, amb la col·laboració de diChroma photography, està comisariada per Olga Sviblova, directora de Moscow House of Photography - Multimèdia Art Museum. 

La Casa de la Fotografia de Moscou porta al Centre de Fotografia "Illa de Tenerife" tres exposicions de fotògrafs contemporanis russos que estan entre els més destacats representants de l'escena contemporània de l'art rus: Tim Parchikov, Ivan Mikhailov i Sergey Shestakov. Malgrat que Tim Parchikov (1983) i Ivan Mikhailov (1981) pertanyen a una nova generació artística, ja han realitzat diverses exposicions individuals tant a Rússia com a l'estranger. Actualment, les obres d'ambdós formen part de l'exposició "L'oblit, el record, la reminiscència", "L'oubli, li souvenir, la réminiscence"), de la cinquena edició del Nou Festival del Centre Pompidou, a París.

Els tres fotògrafs exploren el tema de la memòria: històrica en el cas de Parchikov, genètica en Mikhailov i social en Shestakov. Cadascun d'ells estudia el mecanisme de com s'acumula i transfereix la informació, la composició dels artefactes que evoquen en l'espectador el desencadenament dels records.  En el seu projecte "Magnitogorsk" Tim Parchikov observa la transformació de la ciutat industrial de Magnitogorsk, que va ser fundada en 1929 i es va convertir en un dels primers projectes del desenvolupament urbà de l'època d'industrialització de Stalin. L'artista s'interessa per l'arquitectura, l'ecologia i sobretot per la gent la vida de la qual, igual que fa 60 anys, depèn d'una manera o un altre del complex metal·lúrgic de Magnitogorsk. A pesar que Parchikov explora els problemes específics d'una ciutat russa, el projecte resulta tipològicament interessant per a tots els països que s'enfronten amb el problema de la depressió i el tancament de moltes indústries metal·lúrgiques les quals, funcionant encara per inèrcia, arrosseguen amb si les vides dels ciutadans. Magnitogorsk és una ciutat que s'ha quedat embussada en el temps, entre el període soviètic i la Rússia moderna. D'una banda, sembla que la gent encara viu en el passat soviètic, però per l'altre la realitat actual mostra els senyals de la nova realitat capitalista que envaeix la vida ciutadana amb les seves limusines i l'omnipresent publicitat. La ciutat depèn completament de la fàbrica, que segueix en funcionament, però que pot seguir els passos de les grans zones industrials d'Europa Occidental i Oriental. 

Impremta Pages - banner-180x178banner-oro-180x180-gene

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88