MG_Bonart-1280x150p

Biblioteca

El Museu de la Vida Rural presenta “Autors de contrada”

El Museu de la Vida Rural presenta “Autors de contrada”
bonart l'espluga de francolí - 20/03/14

El Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí presenta Autors de Contrada una nova proposta de converses entre escriptors que oferirà, en la seva primera edició, les novetats de tres escriptors de la comarca. Sota el títol Autors de Contrada, i en un format de diàleg conduït per l'escriptor i poeta Jordi Llavina, la primera edició del nou cicle es realitzarà al Museu de la Vida Rural el proper dissabte 22 de març a les sis de la tarda. Hi intervindran dos escriptors de l'Espluga de Francolí, Roger Galofré, que presenta el llibre El misterio de los cerdos cantores (Pagès Editors, 2013) i José Ángel Castro, que ha publicat la seva tercera novel·la La Niebla Roja (Ediciones Atlantis, 2014) i, per altra banda, l'escriptora de Montblanc Enriqueta Moix amb la seva obra Una diva entre boires (Abadia Editors, 2013). Tres autors amb tres obres que abasten un ampli espectre literari. Autors de contrada és un nou segell creat pel Museu de la Vida Rural per potenciar els autors de la Conca de Barberà que vol abordar aquestes obres literàries de forma propera en format de diàleg i amb la participació del públic.


José Ángel Castro Nogales (Villanueva Mesía, Granada, 1970). Nascut a Villanueva Mesía, Granada, el 1970, als vuit anys es va traslladar a l'Espluga de Francolí. Als vint-i-dos va cursar a Anglaterra una diplomatura en Publicitat al West Herts College-Watford Campus. Després, a Londres, va realitzar un curs de Direcció d'Art i Dibuix Artístic a Shepperton Arts College. L'any 1998 va tornar i va treballar com a redactor en agències de publicitat a Madrid i a Barcelona. Per les seves obres Talzar (2012) i Espluga Aqua Crisis (2013), ha estat reconegut en dues ocasions per la Nit d’Entitats dels mèrits espluguins, que atorga l'Ajuntament de l'Espluga de Francolí. El 2013 va guanyar el concurs literari La isla de las letras, per la novel·la Talzar, dins del gènere literari Blood and Love y Terror, que convoca anualment Ediciones Atlantis.


Roger Galofré Mercadé (Valls, 1961). Roger Galofré és veterinari de professió. Va acabar la llicenciatura el 1985 i, exceptuant un parell d'experiències en la cria del llagostí i en la clínica de petits animals, s’ha dedicat completament a l'espècie porcina. Des dels seus inicis en l'administració, passant per un període desenvolupant transferència tecnològica en un centre d'investigació, fins avui, a l'assessoria privada, sempre ha estat submergit en el món del porc i la seva problemàtica. Després d'escriure diverses novel·les d'altres temàtiques, l'autor ha decidit unir la seva professió amb la seva afició i transmetre al lector, d'una manera distesa i irònica, una realitat professional poc coneguda i amb tendència a ser menyspreada. D'aquest matrimoni ha nascut El misterio de los cerdos cantores (2014).


Enriqueta Moix i Maré (Montblanc, 1961). Enriqueta Moix fou fundadora i primera presidenta de l’Associació Literària l’Escarritx de Montblanc. Ha estudiat narrativa a l’Ateneu Barcelonès. És autora (en alguns casos coautora) d’una vintena d’obres: onze de poesia i deu de narrativa on hi destaquen Empremtes al glaç (2008), Esglaons de pètals (2009), Capvespre al parc (2010), Narracions Breus Port d’Aiguadolç (2011), Els vencedors i 12 contes més (2012), La carta a l’italià i altres contes (2013) i Una diva entre boires (2013). Ha estat guanyadora en dues edicions del Premi Grau Miró de Haiku de Barcelona (2006 i 2007), Menció d’Honor al Premi Mn. Narcís Saguer de Poesia de Vallgorguina (2007), finalista del Premi Joan Santamaria de Barcelona (2009), finalista Premi Víctor Mora de l’Escala (2012), i guanyadora del Concurs Literari de Relat Curt i Poesia de Vimbodí i Poblet (2013).

thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021180x180CAT

Et poden
Interessar
...