canal-mnactec-1280-150

Notícies

Alberto Vázquez i Peter Kaboth, guanyadors dels premis Animario 2019

Alberto Vázquez i Peter Kaboth, guanyadors dels premis Animario 2019
bonart madrid - 03/10/19

La segona edició del Festival Internacional d'Animació Contemporània de Madrid, organitzat per Matadero Madrid i Cineteca Madrid, amb el suport del centre comercial Plaza Rio 2, es consolida com a cita imprescindible per a creadors i amants de l'animació. Comissariat per l'especialista en animació Carolina López, Animario ha mostrat les propostes més sorprenents de creadors i creadores novells al costat de joies d'animadors de trajectòria consolidada. Les projeccions del Festival, al costat d'un complet programa d'activitats paral·leles, han congregat prop de 5.000 espectadors entre el 26 i el 29 de setembre.

Juntament amb la seda comissària, Carolina López, han Passat del Festival personalitats com David Fine i Alison Snowden, nominats a l'Òscar el 2019 per Comportament animal; el multipremiat director britànic Paul Bush; Salva Simó, director de Buñuel al laberint de les tortugues; Catya Plate, Denis Do, Nikita Diakur, Nicolas Blies i Stéphane Hueber-Blies, Izibene Oñederra, Pedro Casavecchia, Osman Cerfon, Peter Kaboth, Cristina Sitja, Louison Chambon, Coke Riobóo i Carmen Main.

La II edició de Animario ha lliurat dos premis que tenen com a objectiu incentivar la creació i donar reconeixement i suport als cineastes d'animació que aposten per la qualitat i la innovació creativa. La secció competitiva de curtmetratges d'animació, creada aquest any, ha atorgat el Premi Animario al Millor Curtmetratge Internacional, amb una dotació de 5.000 €, a Fuenf (Cinc) del director polonès establert a Alemanya Peter Kaboth. El punt de partida d'aquest curtmetratge és una rima infantil sobre una comunitat feliç en la qual tot es regeix per cinc regles i que es descontrola quan dues persones s'atreveixen a trencar les estructures. El jurat del Premi, format pel director francès d'origen cambodjà Denis Do; Catya Plate, una de les veus més originals de l'animació en stop motion i David Fine, coautor de l'oscaritzat curtmetratge Bob 's Birthday (1993) i d'Animal Behaviour (2018), al costat de Alison Snowden, han destacat l'elegant i senzill disseny d'aquest curtmetratge en què "les emocions i les relacions es transmeten de manera molt efectiva, amb una excel·lent animació, edició i disseny de producció".

El jurat també ha volgut reconèixer a Sister de Siqi Song (Xina, Estats Units, 2018, 8 '), amb una menció especial "per la seva commovedora tendresa i per la seva delicada tristesa". Es tracta d'un curtmetratge realitzat en la tècnica stop motion i protagonitzat per una germaneta que mai va arribar a existir a la Xina de la dècada de 1990.

Per la seva banda, el Premi Animario-Plaça Rí0 2 a la Producció d'Animació, creat en la passada edició, ha tornat a dirigir-se a projectes nacionals de curtmetratge independent amb una dotació de 18.000 €, refermant així l'aposta del festival pel suport a la creació en el sector. El guanyador d'aquest any ha estat la coproducció hispanofrancesa Homeless Home, presentada per Uniko Estudi Creatiu SL i dirigida pel reconegut dibuixant i realitzador gallec Alberto Vázquez.

El jurat del Premi Animario-Plaça Rí0 2 ha estat format per la realitzadora i animadora de Sant Sebastià Isabel Herguera; la il·lustradora i animadora Giovanna Lopalco, guanyadora del premi en la seva passada edició; el director de Cineteca Madrid, Gonzalo de Pedro; el director de desenvolupament de SCCE Spain, Raúl Pérez; i el presentador i director de Buñuel en el Laberint de les Tortugues, Salvador Simó. El treball d'Alberto Vázquez ha estat seleccionat entre 19 projectes que mostren, en paraules de la comissària de Animario, Carolina López "l'immillorable estat creatiu de la nostra animació, la seva diversitat i el necessari espai per experimentar que ofereix el format de curtmetratge".

300x300thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021

Et poden
Interessar
...

0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px