canal-mnactec-1280-150

Exposicions

Exposició Guanyadors Premi Nacional de Dibuix DKV-MAKMA en Museu ABC

Exposició Guanyadors Premi Nacional de Dibuix DKV-MAKMA en Museu ABC
bonart madrid - 03/10/19

El Museu ABC acull una exposició que reuneix l'obra dels guanyadors de les cinc edicions del Premi Nacional de Dibuix DKV-MAKMA. La mostra es podrà visitar fins al 24 de novembre. El Premi Nacional de Dibuix DKV-MAKMA és una iniciativa integrada en el programa d'art DKV ARTÈRIA, a través del qual es promouen diferents accions dirigides a fomentar la creació artística, com una via de comunicació i expressió, motor de salut i de desenvolupament personal.

Es consolida així el llenguatge gràfic com un dels principals exponents de la creació contemporània. Una de les prioritats de DKV és el suport als artistes emergents. Amb el seu programa de beques i premis fa efectiu aquest compromís, contribuint a la formació, la producció d'obra i l'accés als circuits d'exhibició i comercialització dels creadors més professionals. A l'exposició es poden apreciar les cinc obres guanyadores de les diferents edicions d'aquest premi dels autors: Estefanía Martín Sáenz, Cristina Ramírez, Marta Beltrán, Manu Blázquez i Consuegra Romero.

Estefanía Martín Sáenz (Bilbao, 1982) Va ser guanyadora en 2015 amb el projecte Les Absents. La majoria dels seus personatges són dones de tot tipus: mares, bruixes i fins i tot protagonistes de conte. També actrius secundàries i figurants, sense les quals la història no seria la mateixa. De la mateixa manera, Les absents necessiten un relat per poder comprendre els personatges principals i al conte en si. Estefania busca relatar tots els contes paral·lels al voltant del conte principal i donar vida als personatges absents. El projecte està centrat en el conte dels Germans Grimm, de 1812, 'Rumpelstiltskin'.

Cristina Ramírez. (Toledo, 1981). Guanyadora el 2016 amb el projecte Negre Fum. En els seus dibuixos, el foc evidencia la seva capacitat delimitadora de l'espai i per tant del pensament i el llenguatge. Els límits que dibuixa la llum fan de cercle màgic, de lloc fronterer que actua de límit entre dos mons: el que habitem i el desconegut, territori per al mite i la llegenda.

Marta Beltrán. (Granada, 1977) Guanyadora el 2017 amb el projecte La venedora de llumins. El projecte va consistir en la construcció d'un relat nou, a través d'un procés de dibuix expandit que té els seus inicis en una pel·lícula La noia de la fàbrica de llumins, d'Aki Kaurismäki, en relació amb el conte d'Andersen La venedora de llumins. Beltrán indaga en l'experiència de la quotidianitat d'aquests personatges i en les seves lluites vitals lligades a la precarietat social, per construir noves imatges.

Manu Blázquez. (València, 1978) Guanyador en 2018 amb el projecte D759 / in B minor, interpretació gràfica de la Simfonia inacabada de Franz Schubert. A partir d'una sèrie de successions numèriques, establertes seguint l'ordre progressiu de les notes musicals presentades a la partitura original es generen uns dibuixos on es materialitzen els ecos rítmics de la simfonia. El projecte és fruit de l'última estada a Viena de l'artista, emmarcada dins el programa anual de Residències Artístiques que ofereix KulturKontakt Àustria.

Consuegra Romero. (1982, Pozoblanco - Còrdova) Guanyadora el 2019 amb el projecte Les amours. Analitza la societat principalment aristocràtica del segle XVIII europeu com una època d'amors dobles, confusos, revolucionaris i múltiples, comparable al període actual en què també primen la màscara i la disfressa a través de les xarxes socials. En aquest projecte estudia el concepte d'amor en el clàssic literari Les Liaisons dangereuses (1782) de Pierre Choderlos de Laclos i en la iconografia amorosa de les pintures del Rococó de Jean-Antoine Watteau, on es representaven actituds d'una societat decadent que es refugiava en la sensualitat i en el mundà, alhora que anticipaven noves formes de relacionar-se.

Eude, genericBanner-Consuelo-Kanaga-180x180px_v1-cat-1

Et poden
Interessar
...

banner_aire_bonart_horitzontal