MG_Bonart-1280x150p

Notícies

Mor Subirachs, escultor de la façana de la Passió de la Sagrada Família

Mor Subirachs, escultor de la façana de la Passió de la Sagrada Família
bonart barcelona - 08/04/14

Josep Maria Subirachs ha mort a Barcelona, el dia 7 d’abril del 2014, a l’edat de 87 anys. Subirachs és l’autor dels grups escultòrics de la façana de la Passió de la Sagrada Família. Josep Maria Subirachs ?i Sitjar (Barcelona, 1927) representa una de les trajectòries més sòlides i representatives de l’art contemporani català. L’escultura Teatre, que es va publicar a la portada del número 135 de bonart (gener del 2011) recorda l’interès de Subirachs per l’escenografia teatral. Es tracta de dues peces de pedra de basalt que creen la il·lusió de caixa escenogràfica. Al bell mig hi ha un cub de pedra de Calatorao, símbol de la posada en escena.


Subirachs ha mort després d’una llarga malaltia neurodegenerativa. El seu comiat se celebrarà en la intimitat i pròximament la família vol organitzar un acte públic de comiat.


La crisi econòmica que ha patit el país va fer impossible la consolidació del Centre Cultural Caixa Penedés Espai Subirachs que s’havia d’inaugurar a finals de l’any 2012 al voltant del Museu Picasso.


Josep Maria Subirachs va ser l’autor de l’escultura Evocació marinera, la primera abstracta que es va col·locar als carrers de Barcelona. Té centenars d’escultures arreu del món, de les quals una setentena són a Barcelona com el monument a Francesc Macià de la Plaça de Catalunya. Els grups escultòrics que va fer per a la façana de la Passió de la Sagrada Família van aixecar molta polseguera. La darrera obra que va fer per la Sagrada Família van ser les portes de bronze de la façana de la Glòria.


Subirachs havia nascut al Poble Nou de Barcelona. La seva família era  humil, fet que el va obligar a renunciar a la carrera d’arquitectura per dedicar-se a l’escultura.


A la imatge, a dalt, "Teatre" de Josep Maria Subirachs, imatge de portada de la revista bonart n. 135. A sota, Subirachs amb una obra realitzada a l'Hotel Estela Barcelona de Sitges.

180x180-BONART-IA4_11_BonartCultural_180x180px_OK_29nov

Et poden
Interessar
...