Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90

Notícies

El seminari "Sèries en sèrio" al MACBA

El seminari \
bonart barcelona - 08/04/14

Del 6 de maig al 3 de juny, els dimarts de 18 a 21 h. tindrà lloc a l’auditori Convent dels Àngels el seminari Sèries en sèrio, a càrrec de Jorge Carrión, que discutirà les telesèries nord-americanes com a lloc privilegiat per analitzar, des de la cultura popular, el món contemporani.

The Newsroom, Homeland, Person of Interest, The Good Wife, House of Cards, Orange is the New Blac, American Horror Story, True Detective, Breaking Bad, In Treatment, Dexter, Mad Men i Hannibal, serveixen com a punt de partida per plantejar preguntes com: Té sentit pensar les sèries de televisió seriosament? Els seus discursos i representacions transcendeixen les figures i els valors del context en què es produeixen? Ens ajuden a entendre les societats europees i llatinoamericanes, a més de la nord-americana? Com han redefinit les sèries el que entenem per autoria, per artesania o per art en el món contemporani? Quines són les transferències, les mutacions, els debats que estan provocant?

?A través de l'anàlisi d'algunes de les sèries paradigmàtiques de l'última dècada, dels seus guions, trames, escenes, així com dels seus contextos (globals) de producció, distribució i descodificació, aquest seminari proposa una lectura inèdita de les mitologies televisuals.

Després de Teleshakespeare (Errata Naturae, 2011), un assaig sobre el món de les sèries nord-americanes que ha esdevingut una obra de referència a Espanya, Jorge Carrión ens proposa traslladar al MACBA, en el marc d’un seminari, el procés d'escriptura del seu pròxim llibre sobre el tema (titulat provisionalment La mirada del drone. Cultura contemporánea y Universo Teleshakespeare). En algunes de les sessions, Carrión estarà acompanyat per experts en la matèria, com Concepción Cascajosa i Jordi Balló.

Amb aquest curs, el MACBA inicia un procés de reflexió i crítica sobre la producció de formes i de significats col·lectius en la cultura popular.

A la imatge, Joan Hamm, "Don Draper" a Mad Men.

inclassificablesEude, generic

Et poden
Interessar
...

banner_aire_bonart_horitzontal