banner-1280x150-gene

Notícies

La Fundació Miró cedeix en préstec “Femme” de Miró a l’empresa Puig

La Fundació Miró cedeix en préstec “Femme” de Miró a l’empresa Puig
bonart barcelona - 09/04/14

Durant dos anys, l’escultura Femme de Joan Miró serà a la nova seu corporativa de la companyia Puig, a l’Hospitalet de Llobregat. L’edifici on ara s’ubica l’escultura s’ha inaugurat el 7 d’abril de 2014.

Amb aquesta cessió, la Fundació Joan Miró i la família Miró reconeixen la sensibilitat que la família Puig sempre ha tingut cap a l’obra i la figura de l’artista. Amb aquesta nova ubicació temporal es manté la voluntat de Joan Miró d’integrar les seves obres en l’entorn arquitectònic i natural, per garantir l’accés de la ciutadania a l’art.

Joan Miró s’inspirava en objectes quotidians, que redimensionava per fer les seves escultures. L’any 1970, l’ampolla de colònia Agua Brava de Puig, dissenyada un any abans per André Ricard, va ser el punt de partida per crear l’escultura Femme.

Femme és una peça de bronze a la cera perduda de 296 cm d’alçària, 282 cm d’amplada i 93 cm de profunditat. L’escultura es va dur a terme a la foneria artística Bonvicini de Verona (Itàlia) i n’existeixen quatre exemplars fosos: dos en col·leccions privades, un al Parque Cultural Viera y Clavijo de Santa Cruz de Tenerife i el que la Fundació Joan Miró ha cedit durant dos anys a la nova seu de Puig.

El fons documental de Joan Miró compta amb dibuixos preparatoris on l’artista esbossa el disseny de l’escultura. També s’hi conserva un agraïment de la família Puig, signat per Antonio, Marià, Josep i Enric Puig, que l’artista guardava a la seva biblioteca personal, on es pot comparar una fotografia de l’ampolla que inspirà l’obra amb una de l’escultura.

A la imatge, agraïment de la família Puig a Joan Miró, on es pot comparar l’ampolla que va inspirar l’artista amb l’escultura Femme.

banner-oro-180x180-geneNial nou-180x178

Et poden
Interessar
...

banner_aire_bonart_horitzontal