FCC-Segell-banner4
Joan Punyet Miró publica “Al voltant de Miró”

Biblioteca

Joan Punyet Miró publica “Al voltant de Miró”

bonart barcelona - 11/04/14
Baner_Esteva_Bonart_360x356Impremta Pages - banner-180x178

Joan Punyet Miró publica Al voltant de Miró, una mirada a l’obra, al procés creatiu i a la personalitat de Joan Miró a través d’entrevistes amb els seus amics i col·laboradors.


Un dels objectius del llibre és mostrar el vincle humà d’extrema confiança i amistat que Miró va desenvolupar al llarg del temps amb els seus amics i col·laboradors. Joan Punyet Miró, historiador de l’art i nét de Joan Miró, entrevista tretze artesans, crítics d’art i periodistes estretament vinculats amb l’artista.


Els records i les experiències dels entrevistats ens mostren un Miró valent, proper i compromès. Punyet Miró, que ha dedicat quinze anys al projecte, redescobreix el seu avi i l’acosta al lector a través d’unes converses reveladores, emotives i de gran valor documental.


El llibre Al voltant de Miró està editat en català per la Fundació Joan Miró, amb pròleg de Rosa Maria Malet, directora de la Fundació des de 1980. Malet, historiadora de l’art, comença a treballar a la Fundació Joan Miró el mateix any de la seva creació, el 1975, com a conservadora ajudant. Va ser aleshores quan va tenir l’oportunitat de conviure amb els Miró a Mallorca, treballant en la catalogació de la seva obra. D’aquesta experiència recorda: Miró era una persona respectuosa amb tothom, però de manera molt especial amb els seus col·laboradors. Sabia escoltar, demanar opinió, confiava en el domini de cadascú en les tècniques del seu ofici.


El dia 23 d’abril, Sant Jordi, Joan Punyet Miró signarà el seu llibre al punt de venda de la Llibreria de la Fundació Joan Miró de Barcelona, a la Rambla, a l’alçada del carrer Pintor Fortuny, de 12 a 14 h i de 16 a 18 h.


Les persones entrevistades per Joan Punyet Miró a Al voltant de Miró són Joan Baixas, Joan Barbarà, Maria Lluïsa Borràs, Gibert Clementi, Joan Gardy Artigas, Pere Gimferrer, Robert Haligon, Isabelle Monod-fontaine, Manel Parellada, Lluís Permanyer, Josep Royo, Georges Raillard i Pierre Schneider.

Et poden
Interessar
...

728x90