banner-elscatala-817x88px

Notícies

L'aigua, protagonista del Dia Internacional de l'art a Banyoles

bonart banyoles - 11/04/14
220317_Verdu_Bonart-180x180La-Galeria-201602-recurs

El dia 11 d’abril se celebra a Banyoles el Dia Internacional de l'Art. S'ha programat una acció participativa titulada El Rec Nou. L'acció començarà a les 12 h del matí davant del monestir de Sant Esteve i acabarà a les 13.15 h davant de l'Estany. El recorregut passarà per davant del Museu Arqueològic, la llotja el Tint i l'Espai Eat Art - Fundació Lluís Coromina. Després s’anirà a la plaça de les Rodes i l’estany.

Els organitzadors tenen previst omplir un parell de galledes d'aigua que s’aniran transportant entre tots fins a l'estany. Davant de cada centre d'art els participants s’aturaran i es regarà una mica l'espai per fer créixer la cultura. Quan s’arribi a l’estany, es tornarà l’aigua de Sant Esteve a l’estany.

Els objectius són donar importància de l’aigua en l'àmbit local i global simbòlicament, ja que quotidianament s’han extret recursos de l’estany. Amb aquesta acció es fa un reconeixement simbòlic a l'ecosistema i se li torna l’aigua que és font de vida i coneixement. També es vol donar importància estratègica de vincular la Banyoles “interior” amb la Banyoles de l’Estany. I, un altre objectiu es significar la importància de l’art i la creació com a mecanisme per fer reflexionar èticament i estèticament a les societats.

Tot l’esdeveniment vol acabar amb una exposició amb tota la documentació recopilada per tots els participants.

Et poden
Interessar
...

thumbnail_Xarxes_Olga_Andrino_Banner_1