0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px

Exposicions

Retrospectiva de Garrido Marqueño al Centre de Turisme Cultural Sant Domènec

Retrospectiva de Garrido Marqueño al Centre de Turisme Cultural Sant Domènec
bonart peralada - 15/04/14

El Centre de Turisme Cultural Sant Domènec de Peralada acull, durant aquest mes de maig, una exposició dedicada a la trajectòria artística de Ramon Garrido Marqueño, un dels artistes plàstics més reconeguts del territori empordanès.

La inauguració de l’exposició, juntament amb la presentació del catàleg, tindrà lloc el dissabte 26 d’abril a les 18,30h, al Centre de Turisme Cultural Sant Domènec de Peralada. L’exposició es podrà visitar fins al 24 de maig.

Ara fa seixanta anys que Garrido Marqueño, veí de Peralada, va fer la seva primera exposició a la sala Francisco Armengol d’Olot (l’agost de 1954) i, des de llavors fins ara, l’artista ha anat construint una extensa carrera i ha aconseguit una gran quantitat de mèrits i reconeixements. Aquesta exposició que se li dedica al Centre de Turisme Sant Domènec de Peralada s’ha planejat, precisament, com un homenatge als seus 60 anys d’activitat artística.

“Alquimista de la tinta” és el nom que rep l’exposició i fa referència a l’essència de la creació artística de Garrido Marqueño: un treball minuciós, conseqüent i constant per representar les realitats que a ell li interessen mitjançant la seva pròpia mà i la tinta.

La mostra, de caràcter retrospectiu, se centra en la tècnica amb la qual Garrido Marqueño destaca per la seva habilitat i amb la qual ha treballat primordialment (la tinta xinesa) i consta d’una cinquantena d’obres a través de les quals es pot observar l’evolució que l’ha anat conduint fins el dia d’avui.

Catàleg. Acompanya la mostra un catàleg encapçalat per un article escrit pel crític d’art Bernat Puigdollers. També acompanyen el catàleg els textos de Bibiana Arranz, historiadora de l’art, que porta mesos estudiant l’obra de l’artista. Aquest catàleg recull més de cent fotografies d’obres a tinta xinesa, tot i que també fa un repàs a d’altres vies d’expressió utilitzades per l’artista com l’oli, l’acrílic, el dibuix a llapis o els seus ja coneguts trampantojos, essent un dels poc artistes que ha conreat aquesta tècnica al nostre país.

Garrido Marqueño (Socuéllamos, 1933) comença la seva formació a la Escuela de Artes y Oficios de Madrid. Al traslladar-se la seva família a viure a Olot continua els estudis artístics a l’Escola de Belles Arts d’Olot. A partir dels anys 80 ja es dedica professionalment al dibuix i la pintura. Viu a Peralada.

Eude, genericImpremta Pages - banner-180x178

Et poden
Interessar
...

0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px