banner-elscatala-817x88px
El Museu Reina Sofia presenta “Playgrounds. Reinventar la plaça”

Exposicions

El Museu Reina Sofia presenta “Playgrounds. Reinventar la plaça”

bonart madrid - 22/04/14
Revista_Bonart_Banner_180x180px_logoBaner_HaPicasso_Bonart_360x356

El Museu Reina Sofia de Madrid inaugurarà el 29 d'abril Playgrounds. Reinventar la plaça, una nova exposició de tesi que investiga el paper clau que han exercint els espais de joc (playgrounds) des de la modernitat per qüestionar i transformar la societat establerta.? Amb prop de 300 obres en diversos formats (pintura, escultura, instal·lacions, vídeo, fotografia, arts gràfiques, cinema i documents) d'artistes com James Ensor, Francisco de Goya, Henri Cartier-Bresson, Helen Levitt, Alberto Giacometti, Ángel Ferrant, Hélio Oiticica, Lina Bo Bardi, Fischli & Weiss, Vito Acconci, Priscila Fernandes o Xabier Rivas, Playgrounds mostra com l'element lúdic entès com a estratègia creativa conviu amb qüestions de major importància relacionades amb el públic.

Partint d'aquesta idea, l'exposició explora el reconeixement de l'espai de joc com a àmbit d'assaig i aprenentatge i aborda una reflexió sobre com els espais públics han estat reclamats i definits a través de pràctiques col·lectives com el carnestoltes, la manifestació festiva o les ocupacions temporals de parcs i espais marginals de les ciutats.

La reivindicació d'una actitud “no útil” en l'art, el rebuig a l'expropiació del potencial creatiu de la persona en favor del joc i fins i tot la “mandra” enfront de la hiperactivitat del nostre temps, es reconeix en algunes de les obres presents en la mostra. Moviments socials i formes d'experimentació artística i política de vocació avantguardista de finals dels anys seixanta i setanta, o els més recents esdeveniments del 15M, són alguns dels episodis que funden la reivindicació de la ciutat com playground.


A la imatge, grup d’activistes a Dinamarca. Palle Nielsen.

Et poden
Interessar
...

Torrent_Pagès_Banner