M-CCX-TESLA-Banner-817x68px-CAT
La Diputació cedeix la mostra “La guerra del francès” al castell de Sant Ferran

Notícies

La Diputació cedeix la mostra “La guerra del francès” al castell de Sant Ferran

bonart figueres - 25/04/14
Eude, genericBanner_bonart_Espai_del_Peix_OCT21_AW
El Patronat Francesc Eiximenis de la Diputació de Girona ha cedit al Consorci Castell de Sant Ferran de Figueres l'exposició La guerra del francès les comarques gironines, organitzada amb motiu de la commemoració del bicentenari d'aquest conflicte bèl·lic. La mostra, que es va inaugurar ahir al migdia, s’ha cedit amb l'objectiu que es puguivisitar de manera indefinida alessalesd'exposicióde l’equipament. L’acte inaugural va comptar amb la presència del vicepresident i president delegat del Patronat Francesc Eiximenis, Xavier Soy; el comissari de la mostra, Genís Barnosell, el primer tinent d’alcalde de Figueres, Manuel Toro, i el president i el director del Consorci del Castell deSantFerran, tinent general Carlos Díaz Capmany i Damià Abellà, respectivament. Soy va explicar que la cessió de l'exposició al castell de Sant Ferran permetrà donar continuïtat i utilitat a una mostra que, amb un to divulgatiu però sense perdre el rigor historicista, ajuda a comprendre millor un episodi no gaire llunyà de la nostra història. El president delegat del Patronat Eiximenis considera que el castell de Sant Ferran és un marc idoni per mostrar al públic aquesta exposició i agraeix al Consorci l'interès per acollir-la.

L'exposició, que es va organitzar amb la col·laboració de tots els centres d'estudis que formen part del Patronat Francesc Eiximenis, ofereix, a través de nou plafons amb textos explicatius i imatges de l'època,una anàlisi de com es va desenvolupar la Guerra del Francès arreu del territori i de quines repercussions va tenir, a tots nivells, als diferents pobles i ciutats de les comarques gironines.

Comissariada pel professor Genís Barnosell, la mostra sobre la Guerra del Francès es va inaugurar al castell de la Bisbal el setembre del 2010 i, al llarg de dos anys i mig, va itinerar per diferents municipis de les comarques gironines, entre els quals Banyoles, Tossa de Mar, Begur, Girona, Hostalric, l’Escala, Olot i Ripoll. Barnosell ha valorat molt positivament que les institucions s'impliquin en la divulgació històrica i ha destacat que amb la cessió al Castell de Sant Ferran es treu el màxim profit d'una exposició que molta gent ja ha tingut ocasió de veure.

Et poden
Interessar
...