FCC-Segell-banner4
Gran retrospectiva de Nam June Paik a la Tate Modern

Exposicions

Gran retrospectiva de Nam June Paik a la Tate Modern

bonart londres - 06/10/19
Banner_DIM2022_180x180_01Banner_bonart_Espai_del_Peix_OCT21_AW

La Tate Modern de Londres dedica del 17 d'octubre al 9 de gener una gran retrospectiva a Nam June Paik.


El visionari artista coreà Nam June Paik (1932-2006) és reconegut per la seva utilització pionera de tecnologies emergents i la seva obra innovadora, però divertida, segueix sent una inspiració per a artistes, músics i intèrprets a tot el món.

Amb 200 obres, l'exposició reunirà composicions i representacions primerenques, instal·lacions de vídeo seminal i televisió a gran escala, així com els vídeos satèl·lits de Paik. Tate Modern restablirà parcialment la primera exposició en solitari de l’artista, Exposition of Music - Electronic Television i l’espectacle culminarà amb la enlluernadora instal·lació de la Capella Sixtina recreada per primera vegada des que va ser guardonada el 1993 el Lleó d’Or pel pavelló alemany a Venècia. Biennal.

L’espectacle posarà de manifest col·laboracions creatives clau amb el cèlebre compositor John Cage, la coreògrafa Merce Cunningham i Joseph Beuys. La col·laboració de Paik amb la violoncel·lista Charlotte Moorman també va ser profundament significativa per a tots dos artistes que van desenvolupar un repertori d’actuacions provocatives que incorporaven les escultures de televisió de Paik dins d’elements elaborats de vestuari i atrezzo.

Organitzat per Tate Modern i Museu d’Art Modern de San Francisco.A la imatge, obra de Nam June Paik.

Et poden
Interessar
...

817x88-HISTÒRIA-DE-L'ART[1]