Visites Palau Moja_1280x150

Exposicions

Irma Álvarez-Laviada, a Ana Mas Projects pel Gallery Weekend

Irma Álvarez-Laviada, a Ana Mas Projects pel Gallery Weekend
bonart l'hospitalet de llobregat - 06/10/19
Ana Mas Projects, carrer Isaac Peral 7 de L’Hospitalet, presenta Circumstàncies Materials, una exposició individual d'Irma Álvarez-Laviada que formarà part del Barcelona Gallery Weekend 2019.

L'obra d'Irma Álvarez-Laviada part de la relació entre pintura i escultura, plantejant un qüestionament del buit a través de les maneres de fer de l'artista, l'espai que ocupen i deixen d'ocupar les obres al taller, els materials utilitzats, suports i sobrants. És un treball que, es troba indiscutiblement lligat al seu procés, en moltes ocasions buscant que termes com "l'obra", "l'estudi", "l'espai expositiu" i el "material" es confonguin o canvien el seu lloc d'enunciació.

En veure una exposició d'Álvarez-Laviada, es genera una sensació intermèdia entre el principi i la fi d'alguna cosa que succeeix, un buit evident que cerca oferir a l'espectador per ser omplert. Diferents han estat les teories sobre el buit en l'art, en el seu cas li interessa com a element de construcció i mig per al diàleg amb l'espai, també suposa tota una declaració d'intencions al voltant del seu treball plàstic en el qual la pintura traspassa els propis límits de la matèria, acostant-se a les maneres de fer i pensar, propis de l'escultura i la instal·lació.

Des d'una perspectiva formal, les obres d'Irma Álvarez-Laviada es caracteritzen per una simplicitat compositiva, per un ús de materials propis de les pràctiques artístiques de forma crua, és a dir, sense intervenir, que són adquirits i portats a l'estudi, aquí entren en un "estat d'espera" on són observats per llargs períodes. L'artista els observa, els canvia de lloc, els aglomera amb altres i és aquí, explica ella, que comencen a parlar o a dialogar entre ells. Aquestes primeres decisions de selecció de materials i observació en l'estudi formen part del primer estrat de l'obra, ja que és en aquest procés en el qual es fan evidents aquests jocs d'espais: l'espai del taller, l'espai expositiu i l'espai del material, que com ens explica l'artista, "dóna lloc a l'espai de la imatge i finalment a l'espai de l'obra".

Les obres es gesten en aquesta disposició de trobades entre materials: Una làmina d'escuma aglomerada amb una altra al seu costat, de diferent gruix i tonalitat, "L'escuma és utilitzada per a la protecció de les obres d'art, també els arquitectes la fan servir perquè estigui oculta ", explica l'artista; Una sèrie de trossos de paper que s'acumulen i suggereixen una interacció lúdica, trossos de DM s'ajunten i conformen una galleda, un banc o un pedestal, "el DM és susceptible a assumir capes" ens explica Álvarez-Laviada, gairebé com parlant des la metàfora, en aquest to que suggereix parlar de justament allò que no es veu.

Circumstàncies Materials presenta aquest diàleg llunyà gestat entre la intimitat de l'estudi i la sala d'exposició, aquesta disposició de trobades entre espais que posa en joc els llocs d'esdeveniment de l'obra.


A la imatge, obra d'Irma Álvarez-Laviada (detall).
Bonart_banner-180x180_FONS-AVUI (3)MG_Bonart-180x180px

Et poden
Interessar
...