FCC-Segell-banner4
El 12 de juny, la Fundació Miró acollirà el lliurament del Premi Canson

Convocatòries

El 12 de juny, la Fundació Miró acollirà el lliurament del Premi Canson

bonart barcelona - 07/05/14
BONART-180x180-CervellsImpremta Pages - banner-180x178
Una exposició en la Galeria Esther Montoriol mostrarà del 12 al 28 de juny l'obra dels cinc artistes finalistes del Premi Canson® que aquest any, en la seva quarta edició es lliurarà a Barcelona el 12 de juny en la Fundació Joan Miró. Canson® l'empresa francesa fundada en 1557 i capdavantera en la fabricació de paper d'artista –proveïdors de Matisse, Picasso, Miró, Ingres, Delacroix, Chagall, etc.-, va emprendre en 2010 una ambiciosa acció de mecenatge creant el Fons Canson® per a l'Art i el Paper. La seva missió és promocionar als artistes que utilitzen el paper com a suport principal de les seves creacions i que contribueixen a fer del paper un mitjà viu i contemporani. Així va néixer el premi Prix Canson.

Els artistes finalistes d'aquesta edició són: Gilles Barbier (Vanuatu, Pacífic Sud, 1965; resident a Marsella, França), Simon Evans (Londres, 1972; resident a Nova York), Deborah Grant (Torontó, Canadà, 1968; resident a Nova York), Bayrol Jiménez (Oaxaca, Mèxic, 1984; viu i treballa entre Mèxic i París) i Alexandre Singh (Bordeus, França, 1980; resident a Nova York).

Laurent Boudier -crític d'art i director artístic del Premi Canson®-, al costat del jurat format per personalitats de l'art i de la cultura i presidit per l'artista franc-xinès Yan Pei-Ming, han seleccionat artistes “l'obra dels quals, per la seva naturalesa, el seu estil, o pels suports que utilitza, contribueixi a la projecció de l'art i del paper”, independentment de la tècnica empleada (dibuix, pintura, serigrafia, escultura, instal·lacions..., exclosa la fotografia pura).

Els seus membres han estat Jimena Blázquez Abascal, directora de la Fundació NMAC de Cadis; Philippe Cohen, col·leccionista francès; Rebecca Lamarche-Vadel, comissària del Palais de Tòquio de París; Brett Littman, director executiu del Drawing Center de Nova York; Enrico Lunghi, director general del Mudam de Luxemburg; Rosa Maria Malet, directora de la Fundació Joan Miró de Barcelona; Didier Ottinger, director adjunt del Musée National d’Art Moderne, responsable del centre de programació del Centre Pompidou de París; i Jean-Marc Prévost, director del Museu Carré d’Art de Nimes.

El jurat va fer una primera selecció per designar a cinc finalistes d'entre els quaranta seleccionats i es reuneix a Barcelona per proclamar el vencedor el 12 de juny.

A la imatge, obra de Deborah Grant, una de les finalistes.

Et poden
Interessar
...

Baner BonArt 817x68 Agenda Girona Cultura