FCC-Segell-banner4
Es convoca la vuitena edició del Premi Salou

Convocatòries

Es convoca la vuitena edició del Premi Salou

bonart salou - 07/05/14
banner-elscatala-180x180pxBaner_StellaRahola_Bonart_360x356
Es convoca la vuitena edició del Premi Salou de Recerca Pictòrica. Aquest certamen amb periodicitat bianual va ser creat l’any 2000 per iniciativa de l'empresari José Luis Rubio Sáez qui va proposar a l’Ajuntament patrocinar un premi de pintura per contribuir al creixement cultural de Salou. El consistori, essent regidor de cultura qui avui és alcalde, Pere Granados, va ser sensible a la iniciativa. La crítica i comissària independent, Raquel Medina, va rebre l'encàrrec de dissenyar un premi de pintura a partir de zero. Per tal de distingir-lo del centenar de premis de pintura existents a l’estat i davant la difícil conjuntura que vivia la pintura en aquells moments per l'escomesa de les noves disciplines sorgides de les tecnologies emergents, es va decidir dedicar el concurs a la recerca, la innovació i l'experimentació pictòrica.

Des d'aquella primera edició el certamen ha tingut una excel·lent acollida per part dels creadors que s'han vist reivindicats en la seva esforçada tasca, cosa que ha propiciat que els mateixos concursants hagin estat els principals impulsors del seu creixement mitjançant la difusió personal.

D'altra banda el concurs ha aconseguit configurar el seu propi espai i reconeixement a partir d'una actuació basada en tres eixos principals: Assegurar la participació d'artistes d'un nivell de qualitat adequat a la categoria del premi i d'un perfil d'acord amb els seus objectius. Consolidar el seu àmbit geogràfic tot incentivant la participació d'artistes de tota la península i de les illes. Apostar per un jurat exclusivament format per professionals, independent i plural per donar cabuda i possibilitats a totes les tendències de l'art contemporani i per un perfil dels seus membres de singular rellevància dins del món de l'art, garantia de prestigi i rigor. Així al llarg d'aquests anys ha comptat amb personalitats com Juan Manuel Bonet (exdirector del MNCARS Museu Nacional Centre d'Art Reina Sofia), Enrique Juncosa (exsotsdirector del MNCARS i director del Irish Museum of Modern Art de Dublín), Petra Joos, directora d'activitats museístiques del Museu Guggenheim de Bilbao, els reconeguts crítics Josep M. Cadena, Daniel Giralt-Miracle, Glòria Bosch, Conxita Oliver, i galeristes com Margaret Metras.

Des de la primera edició es manté la mateixa dotació del Premi i els accèssits, però només el primer Premi (de 6.000 euros) suposa la cessió de l'obra que passa a formar part del Fons del patrimoni municipal.

Cada nova edició del Premi constitueix un homenatge a qui fou el seu entusiasta impulsor D. José Luis Rubio, fidel a la seva voluntat,  la família Rubio manté el seu  permanent compromís de col•laboració amb el certamen.

El jurat d’enguany està format per Josep Maria Cadena, periodista i crític d'art; Manuel Fontán del Junco, director del Museo de Arte Abstracto de Cuenca, del Museu d'Art Espanyol Contemporani de Palma i Director d'exposicions de la Fundación Juan March; Sílvia Muñoz d'Imbert, directora del CoNCA ( Consell Nacional de les Arts i la Cultura ) i comissària d'exposicions; Violant Porcel, directora de la Galeria Marlborough Barcelona i vicepresidenta de l'Associació Catalana de Crítics d'Art ACCA i Arnau Puig, filòsof i crític d'art i president emèrit de l'ACCA.

Els guanyadores del Premi han estat: 2000, Joan Ill; 2002, Ignacio Pérez-Jofre i accèsit, Antonio Alcàsser; 2004, Roser Oduber i  accèsits, Xavier Escribà i Ana Sánchez; 2006, Juan Carlos Balanza i  accèsits, Manel Margalef i Ana Sánchez; 2008, Manel Margalef i  accèsits,  Ming Yi Chou i Jordi Güell; 2010, Eduardo Martin del Pozo;  accèsits Ismael Iglesias i Fermin Moreno Martín; 2012, Lola Berenguer; accèsits Ruth Morán i Gonzalo Elvira; mencions, Jo Milne i Pepa Satué.

Et poden
Interessar
...

Banner-Resonancias-817x68px_v1-cat