BONART-817x68px-Màscara
Amical Wikimedia, Premi Nacional de Cultura 2014

Notícies

Amical Wikimedia, Premi Nacional de Cultura 2014

bonart barcelona - 08/05/14
thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021EKHO_banner180x180
Amical Wikimedia rebrà el dia 2 de juny la distinció més rellevant en l’àmbit de la cultura a Catalunya, el Premi Nacional de Cultura 2014.

El Consell Nacional de la Cultura i les Arts (CoNCA), organisme format per personalitats destacades dels sectors culturals, ha premiat Amical Wikimedia per la seva contribució al coneixement universal en llengua catalana i perquè fa possible que el coneixement sobre la cultura catalana sigui accessible en qualsevol llengua, mitjançant la promoció de la Viquipèdia, enciclopèdia escrita des del rigor i la generositat del seu voluntariat. Fundada l’any 2008, el 2013 va ser reconeguda oficialment per la Fundació Wikimedia.

“Els membres d’Amical –i, per extensió, els editors de Viquipèdia– hem rebut amb entusiasme i sorpresa aquest guardó. El premi resulta inesperat per la relativament curta trajectòria d’Amical i resulta un gran al·licient per donar-nos alè i continuar treballant. També ens permet constatar que el discurs que promou Amical sobre el coneixement lliure, disponible per a tothom i en la nostra llengua, està arrelant en la societat i també en les entitats i institucions del nostre domini lingüístic, les quals cada dia es mostren més receptives sobre aquest tema. Finalment, esperem que el guardó serveixi també com a efecte crida perquè la societat catalanoparlant segueixi implicant-se, igual o més, en els projectes Wikimedia en català, com la Viquipèdia.”  (Arnau Duran, 18/04/20014, www.wikimedia.cat)

Et poden
Interessar
...