FCC-Segell-banner4
America Sanchez porta indicis del romànic a la Sala Carbonera

Exposicions

America Sanchez porta indicis del romànic a la Sala Carbonera

Baner_ProustMarsans_Bonart_360x356Gif_Viladot_180x180_2
De l'11 al 20 d'octubre de 2009, la Sala Carbonera del Museu d'Història de Girona, acull l'exposició Indicis de romànic de l'artista America Sanchez.

El projecte es basa en reproduccions dels originals realitzats a partir de les obres del romànic català exposades al Museu Nacional d'Art de Catalunya i presentades l'any 2016. Una proposta artística de petit format que mostra els dibuixos inèdits que America Sanchez ha realitzat a partir de la col·lecció d'art romànic del museu.

El resultat és un conjunt de retrats dels personatges que apareixen a les pintures romàniques. Una mirada contemporània de l'art produït fa quasi 1.000 anys i l'oportunitat per conèixer una de les facetes menys conegudes d'America Sanchez, la de dibuixant.

America Sanchez (Buenos Aires, 1939) és dissenyador gràfic, fotògraf i dibuixant. Viu a Barcelona des de 1965 on s’ha dedicat al disseny i a crear la identitat gràfica de prestigioses institucions i empreses. Fruit de les seves passejades i d’una mirada intensa cap a la ciutat, va sorgir l’influent llibre Barcelona Gráfica. Entre altres reconeixements, destaquen el Premi Nacional del Disseny (1992), el Premi Ciutat de Barcelona (2001) o sis premis Laus.
Anna Carreras i Aubets

Mercè Vila Rigat és llicenciada en història de l'art per la UAB, diplomada en conservació i restauració de béns culturals per l'ESCRBCC i postgraduada en gestió museística per la UPF. Crítica d'art i comissària d'exposicions, combina la seva activitat professional com a coordinadora d'exposicions a la Fundació Vila Casas amb la seva col·laboració en diversos mitjans del país

Et poden
Interessar
...

817x68