banner-elscatala-817x88px
Un cap de setmana únic al MACBA i el CCCB

Notícies

Un cap de setmana únic al MACBA i el CCCB

bonart barcelona - 13/05/14
BONART-180x180-Cervellsbanner web TA22_bonart_180x180
El Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA) i el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) celebren la Nit i el Dia Internacional dels Museus amb un cap de setmana d’activitats úniques per a públics de totes les edats. Dissabte 17 de maig, Nit Internacional dels Museus de 19 h a 1 h de la matinada, i diumenge 18 de maig, Dia Internacional dels Museus de 10 h a 19 h hores, es podran visitar les exposicions de tots dos centres i gaudir d’un complet programa d’activitats especials amb entrada lliure.

Les activitats començaran dissabte al matí, amb la venda especial de MACBAbabooks i la instal·lació d’una terrassa pop-up al podi del MACBA, on es podrà gaudir de l’ambient de la ciutat de Barcelona tot el cap de setmana. La terrassa del MACBA oferirà productes emblemàtics de la ciutat com el vermut de morro fi, i tindrà una programació ininterrompuda de sessions de DJs de 12 h a 1 h de la matinada, entre els quals trobarem bRUNA, Wooky Lester i els alumnes d’HABITACIÓ 1418, el programa que han posat en funcionament de manera conjunta el CCCB i el MACBA, adreçat a joves d’entre 14 i 18 anys.

Les projeccions de cinema d’animació en stop-motion al CCCB, una «marató» de visites guiades cada mitja hora al MACBA, una edició especial de MACBA ES VIU i propostes especials per al públic familiar faran d’aquest cap de setmana una ocasió única per viure la cultura al centre de la ciutat.

PROGRAMA

Nit Internacional dels Museus, dissabte 17 de maig. De 19 h a 1 h, entrada lliure

Dia Internacional dels Museus, diumenge 18 de maig. De 10 h a 19.00 h, entrada lliure

ENTRADA LLIURE A MÉS DE 10 EXPOSICIONS

MACBA: La realitat invocable; L’ull escolta. Eugeni Bonet: pantalles, projeccions, escrits; Motor de modernitat. Grup R. Arquitectura, art i disseny; Just davant nostre. Altres cartografies del Rif; Antoni Abad. megafone.net 2004/2014; L’herència immaterial. Assajant des de la Col·lecció.

Visites guiades cada 30 minuts en horari ininterromput al MACBA.

CCCB: Metamorfosis. Visions fantàstiques de Starewitch, Švankmajer i els germans Quay; Big Bang Data; L’inici del demà. Mancomunitat de Catalunya: 100 anys; Ciutats compartides; Projectes finalistes del Premi Europeu de l’Espai Públic Urbà 2014.

VENDA ESPECIAL: MACBABOOKS  

Tot el cap de setmana, al vestíbul del MACBA es podrà trobar una àmplia selecció de publicacions a un preu excepcional.

Dissabte 17, de 10 h a 1 h. MACBA. Diumenge 18, de 10 h a 19 h. MACBA

HABITACIÓ 1418

Aquest dissabte, el programa reservat per als joves creatius d’entre 14 i 18 anys, dirigit per l’artista Fito Conesa, sortirà del seu espai habitual per visitar el MACBA i el CCCB d’una manera diferent i sorprenent.

Dissabte 17, de 17 h a 22 h. CCCB i MACBA

PROJECCIONS

El CCCB acollirà les projeccions El desig sublim. Xcèntric projecta Metamorfosis i Animac presenta... Stop-motion, sí!, dues propostes d’animació en stop-motion.

Dissabte 17, de 20 h a 1 h. CCCB

DJ’S

El dissabte 17, de 12 h a 1 h de la matinada, la Plaça dels Àngels acollirà sessions de DJ en horari ininterromput:

Alumnes Habitació 1418 (12 h), Tutu & Lucient (13 h), Bradien - DJ Set (15 h), Invaders DJs (17 h), Lester (19 h), Wooky - DJ Set (21 h) i bRUNA - DJ Set (23 h).

Dissabte 17, de 12 h a 1 h. Terrassa del MACBA

MACBA ES VIU

El programa MACBA ES VIU presentarà una actuació de dansa especialment dissenyada per a la Nit Internacional dels Museus. De la mà de Lipi Hernández, directora de Malqueridas, plataforma de creació, els visitants gaudiran del dispositiu coreogràfic Arquitectures en moviment.

Dissabte 17, a les 21.30 h. Atri del MACBA

LA NIT DELS ESPIADIMONIS

De 22 h a 3 h de la matinada, la Capella convida una desena de poetes i artistes a inventar una instal·lació sonora i performativa en diàleg amb un conjunt de peces audiovisuals que provenen tant de la Col·lecció MACBA com d’altres fonts. LA NIT... és un nou format d’activitat pública, un punt de confluència entre la festa i l’assemblea, el popular i la crítica, el teatre i l’acadèmia, la plaça pública i el museu. Una proposta que no deixarà ningú indiferent.

Dissabte 17, de 22 h a 3 h de la matinada. Capella MACBA. Aforament limitat

ACTIVITATS FAMILIARS

MACBA EN FAMÍLIA MULTITUDINARI

El diumenge 18, en un horari ininterromput de 10 h a 15 h, MACBA EN FAMÍLIA proposa el gran taller familiar A través… A partir de  l'exposició Just davant nostre ens aproximarem a treballs d'artistes de les dues ribes de la Mediterrània. Durant l’itinerari, i seguint una sèrie d'instruccions de l'artista Jordi Ferreiro, interactuarem amb les instal·lacions, veurem un enorme grafit, així com obres fetes de llum, de so i, fins i tot, d'objectes de rebuig. Us proposem que us feu vostres aquests materials per dur a terme una proposta experimental i col·lectiva final.

Diumenge 18. Horari ininterromput de 10 a 15 h. Atri del MACBA. Aforament limitat. Activitat per a nens i nenes a partir de sis anys i adults acompanyants.

CCCB EN FAMÍLIA

El taller Metamorfosis en família convida el públic familiar a descobrir el cinema d’animació.

Diumenge 18. Horari ininterromput de 10 h a 19 h. CCCB

SORTEIGS

Entre els assistents al MACBA el cap de setmana se sortejarà un viatge a la Biennal d’Arquitectura de Venècia per a dues persones, així com d’altres sorpreses i regals.

A la imatge, Metamorfosi al CCCB.

Et poden
Interessar
...

Torrent_Pagès_Banner