970x250_appec2021

Notícies

INSPAI inaugura una sala d’exposicions virtual 3D amb el Fons Vilarrubias

bonart Girona - 21/05/14
INSPAI inaugura una sala d’exposicions virtual 3D amb el Fons Vilarrubias
Emociona't_Banner_180x178_1180x180-1
El Centre de la Imatge de la Diputació de Girona, un servei públic especialitzat i específic dedicat a la recollida, tractament, conservació, difusió, formació, creació i promoció de la imatge, inaugura una sala virtual 3D a la qual es pot accedir tant des del lloc web d’INSPAI (http://www.inspai.cat) com des de l'App Store per a les tauletes tàctils Ipad.

L’objectiu d’aquesta sala virtual 3D és promoure i difondre la fotografia dels fons i col·leccions fotogràfis que custodia i gestiona INSPAI, fent servir la tecnologia i adaptant-se a les noves vies d'accés dels usuaris.

La primera exposició que s’hi mostra és la del fotògraf Rafel Vilarrubias. El fons d'aquest fotògraf, que va ingressar a INSPAI el 16 de juliol de 2006, està format per fotografies que mostren la vida quotidiana durant la Segona República, la rereguarda republicana de la Guerra Civil espanyola i la postguerra.

Les fotografies de Rafael Vilarrubias (Igualada, 1905 – Banyoles, 1953) parlen per elles mateixes: imatges colpidores dels nens de la guerra, dels refugiats, fotografies que evidencien una part de l’episodi dramàtic de la nostra història. La biografia de Vilarrubias fa palès, d’altra banda, que el fotògraf era un enamorat de Banyoles, el qual es pot percebre en les imatges dels paisatges banyolins que va captar amb la seva Leica.

Aquesta exposició enguany va formar part de la programació del festival de fotografia FineArt d'Igualada.

Et poden
Interessar
...

benedormiens_Àlvar_suñol_2