0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px

Notícies

La Fundación Mapfre obre un Centre Internacional de Fotografia a Barcelona

La Fundación Mapfre obre un Centre Internacional de Fotografia a Barcelona

La Fundación Mapfre ha anunciat l’obertura d’un Centre Internacional de Fotografia a Barcelona que entrarà en funcionament a partir del maig de 2020. Ubicat a l’anomenat edifici vela, un espai de dues plantes i 1.400m2 annex a l’emblemàtica torre Mapfre del Port Olímpic, el centre disposarà de dues sales d’exposicions, una botiga, zona de recepció i també un auditori –compartit amb el usos corporatius de Mapfre–.

Es tracta d’una aposta estratègica de la Fundación Mapfre per consolidar Barcelona com el seu referent en matèria fotogràfica, vista la bona acollida que han tingut les exposicions d’aquest gènere a la seu de la fundació, la casa Garriga Nogués del carrer Diputació, des de la seva obertura a l’octubre de 2015. A més, segons paraules de la directora de l’àrea de cultura de Mapfre, Nadia Arroyo, es vol transformar la seu de Barcelona en un espai estratègic de fotografia perquè la ciutat ja hi té una prolífica tradició i perquè hi ha  fotògrafs catalans molt destacats.

La idea del nou centre és acollir dues exposicions de forma simultània. La sala gran, de 700m2, es dedicarà a un gran autor concret i es preveu que la inauguració, al maig de 2020 sigui amb una retrospectiva de Paul Strand. Pel que fa a la sala petita, de 150 m2, la seva proposta s’alternarà rotativament en tres línies: exposicions del fons propi –Mapfre ve creant-se una col·lecció particular des de l’any 2005 que a l’actualitat consta de 1.300 fotografies i va creixent–, exposicions d’arxiu de fons patrimonials catalans per donar una millor visibilitat a determinats autors i col·leccions–en col·laboració amb el MNAC i altres institucions–, i exposicions de fotografia emergent en col·laboració amb centres formatius de Barcelona. Aquesta proposta expositiva es complementarà amb un programa d’activitats pedagògiques, un cicle de conferències, no només d’història de la fotografia sinó també de qüestions tècniques i trobada amb artistes, i amb la posada en marxa d’un premi internacional de fotografia, els detalls del qual s’anunciaran més endavant.

L’obertura d’aquest nou centre comporta la concentració de l’activitat cultural de la Fundación Mapfre en aquest espai i per tant, al mes d’abril de 2020, es tancaran les portes de la seu del carrer Diputació a la Casa Garriga Nogués. Ara i fins al 5 de gener s’hi pot veure Tocar el color. La renovació del pastel, que és la darrera exposició de pintura que Mapfre porta a Barcelona. Després d’aquesta, de febrer a abril s’hi podrà veure la darrera exposició, una mostra fotogràfica de Carlos Pérez Siquier, pioner de l’avantguarda a Espanya i Premi Nacional de Fotografia l’any 2003.

Al maig de 2020, la inauguració del nou centre es farà amb l'exposició ja comentada de Paul Strand a la sala gran i una exposició de Bill Brandt a la sala petita, autor del qual la Fundación Mapfre té 130 fotos en el seu fons propi, tractant-se de la col·lecció particular més gran fora dels Estats Units.

SS_Bonart-180x180-OnlineEude, generic

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88