banner-oro-1280x150

Exposicions

"Entre Còsmic i Ulisses" de Xavier Puigmartí a Arts Santa Mònica

\
bonart barcelona - 11/06/14
De l'11 al 29 de juny Arts Santa Mònica de la Rambla, 7 de Barcelona presenta Entre Còsmic i Ulisses de Xavier Puigmartí. Coordina Maria Pfaff .
Des de l'Antiga Grècia fins a l'actualitat són milers els herois que s'han involucrat en gestes glorioses o petites aventures. Moltes d'aquestes històries o relats s'han transmès al llarg dels segles i han acabant conformant una mena d'univers de ficció que gravita al nostre voltant i que configura part de la nostra tradició cultural mediterrània.
Entre Còsmic i Ulisses s'articula entorn la pintura, el cinema i la literatura. La mostra reuneix fragments de les pel·lícules realitzades per Xavier Puigmartí (Barcelona, 1952) sobre Les mil i una nits (2009) i L'Odissea (2014) alhora que pintures, dibuixos, maquetes i altres materials gràfics emprats en la realització de les mateixes. L'espai Balcó de l’Arts Santa Mònica es converteix en una mena d'espai d'edició on poder copsar l'alquímia de l'artista, la màgia del moment en què aquest infon la vida. Les vicissituds d'éssers excepcionals com ara Ulisses contrasten amb certes formes d'entendre l'heroïcitat en el present. Més de gestos que no pas de grans gestes, els herois del present tenen una activitat més modesta i quotidiana. Còsmic, per exemple, és un petit heroi de paper retallat, instigador, intrèpid i curiós. Activista cultural i polític, propaga el seu missatge a través de les xarxes socials i desperta la consciència de la comunitat que el segueix mitjançant petites accions o reflexions. Igual que el seu creador, Còsmic viu entre Egipte i Barcelona.
Arran del naixement d'aquest petit heroi, Puigmartí ha donat vida a tot un seguit de personatges de paper per a protagonitzar les seves pel·lícules. Són més de cent personatges entre visirs i princeses, mariners i monstres marins, Xahrazad i els sultans, o Ulisses, Penèlope, Calipso, els ciclops, els déus i les deesses. Entre Còsmic i Ulisses, Puigmartí dibuixa un món de màgic i poètic amb una narrativa molt particular.
canal-mnactec-180-180JP_Bonart-180x180-Online_

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88