FCC-Segell-banner4
\

Exposicions

"Bep, íntim", antològica de Bep Marquès a la Fundació Valvi

bonart girona - 12/06/14
Eude, genericBaner_StellaRahola_Bonart_360x356
La Fundació Valvi de Girona presenta, del 12 de juny al 31 de juliol, l’exposició Bep, íntim, mostra antològica de Bep Marquès. S’hi podrà veure la seva col·lecció particular d’art (petits quadres), que donarà una visió del seu criteri i del seu entorn cultural. Sobretot, es tracta de donar una visió íntima i fidel de Bep Marquès, que “en la llista de gironins que ens van deixar l’any passat ocupa un lloc destacat”, com bé comenta Francesc Carbonell, que hi afegeix: “Era molt conegut pel seu ofici d’impressor i pel seu activisme cultural crític. En canvi, si exceptuem l’obra realitzada amb el Grup Praxis 75 (Bep Marquès-Lluís Bosch Martí), només els familiars i els amics més íntims van conèixer la seva continuada activitat artística. I això que va començar de molt jove i que, encara en els seus darrers dies, preparava la seva participació en dues exposicions.”

La Fundació Valvi farà pública, en una exposició antològica, una bona representació de l’obra de Bep Marquès, “des d’expressionistes dibuixos –segons escriu Francesc Carbonell– en blanc i negre, dels anys seixanta, fins a les darreres pintures acríliques sobre fusta. Des de sèries elaborades sobre un mateix tema fins a genials esbossos i quaderns d’apunts del natural que en Bep realitzava amb una constància, exigència i dedicació que anaven més enllà del cultiu d’una afecció”.

En la seva obra s’endevina l’impressor que hi ha al darrere. De qualsevol manera, resulta evident que les seves obres sempre estaven carregades de sentit i significació.

A la imatge, "Abecedari, lletra A " de Bep Marquès.

Et poden
Interessar
...

728x90