Expo Josep Coll 2022 baner
\

Exposicions

"Gabinet: 6x6" a Es Baluard

bonart palma - 05/08/14
thumbnail_arranzbravo. general 04-2014La-Galeria-201602-recurs
Es Baluard de Palma presenta Gabinet: 6x6, una mostra que revisita el panorama fotogràfic mallorquí de principis dels noranta. L’exposició, que s’emmarca dins el programa Palma Photo 2014, es podrà visitar fins al 7 de setembre.

A partir dels anys 90, la fotografia a Mallorca té una major presència. Va ser una dècada clau per al moviment de la fotografia d’autor marcada per l’experimentació des del conceptual i la preocupació pel cos.

A Mallorca, diversos espais privats i també institucionals van mostrar un interès per la fotografia que es va veure també reflectit en publicacions i mostres realitzades sobre aquest mitjà.

Entre aquestes, hi ha la sèrie d’exposicions que, sota el títol de 6x6, van ser promogudes pel galerista mallorquí Joan Guaita.

Més de vint anys després, Gabinet: 6x6 torna a posar d’actualitat un llegat amb una selecció de sis fotògrafs –Carlos Agustín, Pepe Cañabate, Pere Colom, Amparo Garrido, Miquel Massutí i Ramon Rabal– amb uns treballs que tenen el sexe com a fil conductor.

Carlos Agustín aprofundeix en el condicionament que va suposar la malaltia de la sida; Amparo Garrido proposa un fragment del cos femení com a centre de les seves composicions; Pere Colom exhibeix sense prejudicis la intimitat dels retratats, i Miquel Massutí centra el seu treball en un conegut prostíbul de Palma de finals dels vuitanta i principis dels noranta.

Les imatges que integren la sèrie van ser realitzades entre el 1991 i el 1993, i van ser exposades per primera vegada a la galeria Joan Guaita (abril de 1992) sota el títol 6x6 Sex.

A la imatge, Ramon Rabal, S/t, 1993. Es Baluard, donació Joan Guaita. © Ramon Rabal, 2014.

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021