970x250_appec2021
Els dissenys per a parcs d\'Isamu Noguchi s\'exposen al gran públic

Exposicions

Els dissenys per a parcs d'Isamu Noguchi s'exposen al gran públic

bonart nova york - 14/10/19
banner-elscatala-180x180pxBaner_HaPicasso_Bonart_360x356
El Noguchi Museum, al 9-01 33rd Road (at Vernon Boulevard), Long Island City, Nova York, presenta fins al 2 de febrer de 2020, dues mostres que donen a conèixer els dissenys per a parcs infantils d'Isamu Noguchi.

La primera de les exposicions porta el títol d'In Search of Contoured Playground. Un projecte que va néixer el 1941, en el qual Isamu Noguchi va utilitzar «modulacions de terra» per construir un paisatge compacte, en què els més petits puguin jugar.

Malauradament, i com passa amb molts dels dissenys de Noguchi, el  parc infantil mai es va construir. Massa conceptual, potser. També, poc adequat per als nens, pel risc. Però la seva minimalisme i encant surten a la llum en la seva fundació aquesta tardor. Amb el seu equip de joc recreat en bronze i amb un model de guix de 60 × 60 cm.

L'exposició s'ha desenvolupat en col·laboració amb l'arquitecta Naomi Frangos, professora visitant de la Universitat de Cornell. La seva peça central és una ampliació de gairebé 1 m2 del model, creada a partir de l'única fotografia d'arxiu que es conserva. S'han afegit també diverses interpretacions esquemàtiques del pla general, que proporcionen als visitants una multitud de formes d'experimentar aquest espai no realitzat.

Una manera de submergir-se en l'arquitectura utòpica d'un dels creadors més interessants del segle XX.

La segona exposició del Museu Noguchi, Models for spaces, presentarà 5 dissenys per a projectes que són poc coneguts o per als quals els models poques vegades s'han mostrat.
projectes Isamu Noguchi museu

La mostra inclou: el Model de jardins per Connecticut General Life Insurance Company, 1956-1957, Bloomfield, Connecticut (projecte realitzat; model fabricat 1999-2000 per AT Architects); Memorial a Buda al 2500 Aniversari del Paranamnirvana de Buda, 1957, Nova Delhi, Índia (projecte no realitzat; model parcialment reconstruït 1978); Sacred Rocks of Kukaniloko, 1976, Oahu, Hawaii (projecte no realitzat); Model per al cel (Tengoku), també conegut com Jardí interior per a l'escola d'arranjaments florals Sogetsu, c. 1977-1978, Tòquio, Japó (projecte realitzat); i Model per l'Escenari de Califòrnia, Costa Mesa, c. 1980-1982 (projecte realitzat; model fabricat per Fuller i Sadao, P.C.).


A la imatge, Isamu Noguchi.

Et poden
Interessar
...

thumbnail_Xarxes_Olga_Andrino_Banner_1