818x68-Bonart-IA

Exposicions

El Palazzo Strozzi presenta 90 obres de la Col·lecció del Museu Reina Sofia

El Palazzo Strozzi presenta 90 obres de la Col·lecció del Museu Reina Sofia
bonart florència - 17/09/14
El Palazzo Strozzi de Florència obrirà al públic el 20 de setembre l'exposició Picasso i la modernitat espanyola, una mostra organitzada pel Museu Reina Sofia i la Fundació Palazzo Strozzi. Les prop de 90 obres que s'exhibiran fins al 25 gener 2015 pertanyen a la col·lecció del Museu madrileny, a excepció d'un parell d'exemplars de la biblioteca de Florència que s'exhibeix com a material complementari. Entre elles destaquen algunes tan importants com el Retrat de Dora Maar, Bust i paleta o El pintor i la model, de Picasso; Siurana, el camí, de Miró; El violí, de Juan Gris; o Composició còsmica, d'Óscar Domínguez.

Comissariada per Eugenio Carmona, la mostra presenta una variada gamma de peces -42 d'elles de Picasso- entre pintures, escultures, dibuixos i gravats que conformen una acurada selecció d'obres d'una de les figures més importants del segle XX, que permet reflexionar sobre la seva influència i comparar la seva producció amb la d'altres 35 artistes espanyols també representats a l'exposició com Joan Miró, Maria Blanchard, Salvador Dalí, Juan Gris, Jorge Oteiza, Pablo Gargallo i Óscar Domínguez, entre d'altres.

Distribuïda en nou seccions, l'exposició Picasso i la modernitat espanyola pretén realitzar un apropament a les poètiques, les constants estètiques i els fonaments plàstics del quefer artístic de Picasso i dels creadors espanyols que van participar en el desenvolupament de l'Art Modern a casa nostra. Així mateix, la mostra no només tracta de plantejar la influència de Picasso en l'Art Modern espanyol sinó també com contribuir aquesta relació entre el geni malagueny i els altres artistes a situar l'art espanyol en l'escenari internacional.

La llista completa d'artistes espanyols està composta per Rafael Barradas, Aurelio Bibiano d'Arteta, María Blanchard, Francisco Bores, Eduardo Chillida, Martín Chirino, Pancho Cossío, Leandre Cristòfol, Salvador Dalí, Josep de Togores, Óscar Domínguez, Equip 57, Àngel Ferrant , Pau Gargallo, Julio González, Juan Gris, José Guerrero, Antonio López, Maruja Mallo, Manuel Millares, Joan Miró, Manuel Ángeles Ortiz, Jorge Oteiza, Pablo Palazuelo Pablo Picasso, Benjamí Palencia, Alfonso Ponce de León, Alberto Sánchez, Antonio Saura , José Gutiérrez Solana, Joaquín Sunyer, Antoni Tàpies, Joaquín Torres García, José Val del Omar, Daniel Vázquez Díaz i Esteban Vicente.

Picasso i la modernitat espanyola forma part de les tres exposicions organitzades pel Museu Reina Sofia amb fons de la seva Col·lecció que viatgen a l'estranger entre aquest any i 2016. Després exhibir-se a Seattle, l'exposició Miró: L'experiència de mirar pot visitar actualment al Nasher Museum of Art. Duke University de Durham, als Estats Units. Posteriorment anirà al Denver Art Museum, de Denver, i tancarà la seva gira al país nord-americà al McNay Art Museum de Sant Antoni al gener de 2016. Per la seva banda, l'exposició Salvador Dalí, després d'haver passat per Rio de Janeiro, podrà contemplar a l'Institut Tomie Ohtake de São Paulo (Brasil) des del 19 d'octubre fins al 11 de gener 2015. També està prevista per al 2015 una altra exposició amb fons del Museu dedicada a l'artista José Val del Omar, que recalarà a Badajoz i Santiago de Compostela.

A la imatge, Retrat de Dora Maar de Picasso (detall).
MG_Bonart-180x180px180x180-BONART-IA

Et poden
Interessar
...