FCC-Segell-banner4
El Museu de Belles Arts presenta les últimes adquisicions i donacions

Notícies

El Museu de Belles Arts presenta les últimes adquisicions i donacions

bonart bilbao - 16/10/19
banner-elscatala-180x180pxBaner_StellaRahola_Bonart_360x356

En els seus 112 anys d'història, el Museu de Belles Arts de Bilbao ha mantingut els seus principals senyals d'identitat, i entre elles, la voluntat de seguir enriquint la seva col·lecció, el compromís amb la contemporaneïtat i amb la comunitat artística, i el suport acreditat d' col·leccionistes, artistes i institucions que, entre d'altres, es veu reflectit en notables donacions d'obres d'art.


El museu ha pogut reprendre aquest any 2019 el programa d'adquisicions gràcies a l'habilitació d'un pressupost de 300.000 euros, aportat per les tres institucions fundadores, Govern Basc, Diputació Foral de Biscaia i Ajuntament de Bilbao. Per la seva banda, el valor de les donacions rebudes en els dos últims anys supera els 3.000.000 d'euros. D'aquesta manera, en els dos últims anys s'han adquirit i rebut en donació nombroses pintures, escultures, obres sobre paper i fons documentals. Algunes ja han estat presentades i altres s'exhibeixen ara per primera vegada en una selecció que s'integra en el discurs expositiu de la col·lecció en el seu actual format ABC. L'alfabet del Museu de Bilbao.


En el context de l'exposició ABC. L'alfabet del Museu de Bilbao, el Museu de Belles Arts de Bilbao ha presentat una selecció de dinou obres adquirides i donades en els dos últims anys.  


Entre les adquisicions destaquen El vilatà de Bakio -obra emblemàtica en la producció d'Adolfo Guiard-, el Retrat de Mallarmé gravat per Paul Gauguin, dos fotomuntatges i 16 fotografies de Nicolás de Lekuona i el conjunt d'obres comprades pel Programa Emak, l'objectiu és augmentar la representació de les artistes dones en la col·lecció.


A les ja conegudes donacions d'obres de Richard Serra i Luis Paret se suma la terracota Retrat de Picasso de Pablo Gargallo, dues peces de petit format de Remigio Mendiburu, dos conjunts d'obres d'Eduardo Arroyo i Mari Puri Herrero, i diverses aportacions d'altres artistes

Et poden
Interessar
...

817x68