canal-mnactec-1280-150

Exposicions

‘L’ésser inacabat’ de Pere Gastó torna a la Sala Parés

‘L’ésser inacabat’ de Pere Gastó torna a la Sala Parés
bonart barcelona - 17/10/19

La Sala Parés acull l'exposició antològica sobre Pere Gastó (1908-1997), comissariada per Sergio Fuentes Milà, Doctor en Història de l'Art.

La mostra presenta una selecció d’obres, la majoria d’elles inèdites i a la venda, les quals il·lustren l’evolució de l’artista de manera concentrada. En ella, poden admirar-se les seves diferents facetes, del pas d’una primera figuració on el treball lumínic vinculat a l'etapa blava de Picasso és tractat magistralment, fins a la consecució de nous codis formals que defineixen els seus cèlebres ‘actors’ i l’estètica i enigma de ‘l’ésser inacabat’.

Pere Gastó i Vilanova (1908-1997) és un artista que, encara avui, continua sense deixar indiferent ningú. Estimat per pocs i incomprès per molts, es tracta d’un pintor especial i, sense dubte, únic. Gastó fou capaç de generar un llenguatge propi basat, principalment, en l’estudi profund de la figura i la psique humanes. La seva obra evolucionà des del realisme cap a uns codis formals personals que beuen de l’expressionisme centreeuropeu i els quals estableixen una connexió màgica, onírica – a vegades fantasmal – amb les profunditats de l’ànima humana. Els seus plantejaments pictòrics giren al voltant de la comprensió de les dualitats de l’home, dels temes transcendents com la Bellesa, la Mort, l’Ensomni o de la transformació de la realitat quotidiana.

A la imatge, detall de l’oli ‘Actors’ de Pere Gastó.

Bonart_banner-180x180_FONS-AVUI-90SS_Bonart-180x180-Online

Et poden
Interessar
...

banner_aire_bonart_horitzontal