M-CCX-TESLA-Banner-817x68px-CAT
Impressionisme americà al Museu Thyssen-Bornemisza

Exposicions

Impressionisme americà al Museu Thyssen-Bornemisza

bonart madrid - 16/10/14
180x180-1thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021
El Museu Thyssen-Bornemisza presenta del 4 de novembre del 2014 a l'1 de febrer del 2015 la primera exposició a Espanya dedicada a l'expansió de l'impressionisme als Estats Units. Comissariada per Katherine Bourguignon, conservadora de la Terra Foundation for American Art i especialista en art francès i americà de finals del segle XIX i principis del XX, la mostra, que ja ha estat presentada en el Musée des impressionnismes de Giverny i les National Galleries of Scotland d'Edimburg, rastreja a través de gairebé vuitanta pintures la manera en què els artistes nord-americans van descobrir l'impressionisme en les dècades de 1880 i 1890 i el seu desenvolupament posterior, al voltant de 1900.

Encara que artistes com Mary Cassatt i John Singer Sargent fes alguns anys vivint i exposant a França, va caldre esperar fins a 1886, a l'exposició d'impressionisme francès organitzada pel marxant Durand-Ruel a Nova York, perquè els nord-americans comencessin a fer ús de la nova pinzellada, els colors brillants i els temes moderns del moviment francès. Les obres de Cassatt, Sargent o Whistler reunides en l'exposició revelen el seu paper en el desenvolupament de l'impressionisme a Europa, mentre que les de Theodore Robinson o Childe Hassam, entre altres artistes que van viatjar també a França per conèixer l'impressionisme, mostren una assimilació més gradual de la nova tècnica.

L'exposició ha estat organitzada pel Musée des impressionnismes Giverny i la Terra Foundation for American Art, en col · laboració amb les National Galleries of Scotland i el Museu Thyssen-Bornemisza. Amb el suport de la Terra Foundation for American Art.

A la imatge, detall de Tardor, 1880. Mary Cassatt. Musée des Beaux Arts de la Ville de Paris. Petit-Palais, París.

Et poden
Interessar
...