1280x150CAT

Notícies

“Art i Futur”, un projecte de “El País que Volem” participat per l’ANC

“Art i Futur”, un projecte de “El País que Volem” participat per l’ANC
bonart barcelona - 07/11/14
Vint-i-quatre artistes, dotze de consagrats i dotze de novells, intervenen en el projecte Art i Futur, una iniciativa impulsada per l’associació El País que Volem participada per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), entre altres entitats, amb la finalitat d'implicar la cultura i el col·lectiu d'artistes en el procés que ha de decidir què serà Catalunya en el seu futur. El projecte, que es plasmarà en un tiratge limitat de litografies, serà presentat al Mercat del Born el 16 de novembre a les 13h.

Amb la voluntat de permetre al col·lectiu d'artistes de Catalunya expressar la seva opinió, Art i Futur estarà format per 24 litografies, que formaran dues col·leccions independents –una per cada grup d'artistes– que seran posades a la venda per al finançament de diferents activitats de El País que Volem. Així mateix, l’Associació també vol donar suport als artistes plàstics, posant l’accent en potenciar als creadors novells i afavorir així un possible futur de la cultura a Catalunya.

El col·lectiu d'artistes de Catalunya queda plenament representat en aquest projecte al qual han fet donació gratuïta de l’obra original. Art i Futur, per una banda, compta amb els artistes consagrats Jordi Alcaraz, Arranz-Bravo, Perejaume, Alfons Borrell, Joaquim Chancho, Salvador Juanpere, Robert Llimós, Francesca Llopis, Albert Porta (Evru Zush), Josep Maria Riera i Aragó, Benet Rossell i Gerard Sala. I per l'altra, els artistes emergents Albert Arribas, Carles Azcón, Helena Basagañas, David Bonet, Miquel Gelabert, Ariadna Mangrané, Sergi Mesa, Gorka Pinyol, Stella Rahola Matutes, Oliver Roura, Àlex Santafé i Rubén Torras.

Cadascun dels 24 artistes ha creat una obra litogràfica de 50 x 65 cm que ha estat realitzada expressament per a aquesta iniciativa. El tiratge de cadascuna de les obres serà de 100 exemplars destinats a la venda en dos estoigs separats (Consagrats / Novells). Els diners recaptats en la venda d'aquestes litografies seran destinats a finançar les activitats promogudes per El País que Volem.

Per altra banda, s'editarà un catàleg en el qual es reproduiran les obres del projecte juntament amb un comentari de cada una d’elles, biografia breu dels artistes i textos introductoris.

En l’acte de presentació del 16 de novembre (13h) al Born Centre Cultural hi seran Carme Forcadell, autoritats polítiques i els artistes, entre d’altres. Així mateix, aquell matí, de 10 a 12h, es disposarà d’un mural en el qual podrà participar la gent i que serà completada amb l’acció d’alguns dels artistes que han participat en el projecte. Quedarà el testimoni d’una obra col·lectiva –entre societat civil i artistes– amb gran càrrega simbòlica titulada El dia de demà.

A la imatge, detall d'una obra de Sergi Mesa inclosa en el projecte "Art i Futur".
GC_Banner_TotArreu_Bonart_180x180Impremta Pages - banner-180x178

Et poden
Interessar
...