BannerFCC_Bonart

Certàmens

El CCCB acull DrapArt, festival internacional de Reciclatge Artìstic

El CCCB acull DrapArt, festival internacional de Reciclatge Artìstic
Nial nou-180x178AA-bonart q
bonart - barcelona - 17/12/14
Des del 19 de desembre del 2014 i fins al 4 de gener del 2015, Drap-Art torna a Barcelona. El Festival Internacional de Reciclatge Artístic de Catalunya presentarà en aquesta ocasió més de 100 peces d’art reciclat signades per més de 50 artistes, 25 dels quals elegits per convocatòria pública i més de 24 artistes convidats. El certamen tornarà a convertir el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) en el centre del reciclatge artístic de la ciutat durant dues setmanes. A més de l’exposició, el programa inclou documentals, conferències, tallers, espectacles, performances i la tradicional Fira d’Art i Disseny, del 2 al 4 de gener del 2015.

Drap-Art 2014 busca l’equilibri entre artistes nacionals i internacionals, novells i consagrats, per propiciar l’intercanvi entre països i generacions per conscienciar de la importància del reciclatge i el respecte al medi ambient. En aquesta ocasió, coincidint amb la celebració de l’Any Internacional del Reciclatge, l’exposició té un component crític més evident que en anys anteriors. “La crisi, el descontentament general i la indignació ciutadana davant dels esdeveniments que estem vivint diàriament han marcat també les obres dels artistes de Drap-Art, i el reciclatge creatiu denuncia aquesta situació”, afirma Tanja Grass, presidenta de Drap-Art.

Obres com ara Black Press, del navarrès Fermín Díez; Supervillano vudú, dels menorquins LopezSister’s, o Equilibri precari, de Nanouschka, busquen clarament la denúncia social a través de l’art i l’estètica. Altres peces giren al voltant de la naturalesa, com ara les màscares de la barcelonina Judith Cunillera (Entre dos mons, 2014), els dofins gegants del peruà Richard Miñano realitzats amb garrafes d’aigua (Oceà plastificat, 2014) o les escultures d’ocells de ferro de l’argentí Seba Lartigue (A l’aguait, 2014); de la tecnologia, com per exemple els robots de Joan Marc Fernández i Carolina González aka Dr. Zenon (Luke, 2014) o el disseny dels sofàs amb oueres de cartó, palets de plàstic i pneumàtics de bicicleta, de Hache Creativa (Sofegg Cups, 2014).

A la imatge, Hector Escudero, Sofegg Cups, 2014. Oueres, cambres de pneumàtics de bicicleta i palet de plàstic.

Et poden
Interessar
...