BONART_1280x150

Notícies

La Comunitat de Madrid premia les artistes Cristina Mejías i Julia Huete a la Fira Estampa 2019

La Comunitat de Madrid premia les artistes Cristina Mejías i Julia Huete a la Fira Estampa 2019
bonart madrid - 23/10/19

El Govern regional ha concedit el Premi Comunitat de Madrid Estampa 2019 a l'artista Cristina Mejías per la seva obra We re stepping on the bottom of the sea, de la galeria José de la Fuente de Santander, ja l'artista Julia Huete per la seva obra Ocell, de la galeria Nordés de Santiago de Compostel·la. El guardó ha estat lliurat per la consellera de Cultura i Turisme, Marta Rivera de la Cruz.

L'obra We're stepping on the bottom of the sea és una caixa d'embalatge reconvertida en armari on es guarden un recull d'objectes que han format part del cos de diferents projectes, i que alhora han suposat un procés d'aprenentatge per a la creació d'altres obres. Fragments d'aproximadament fa uns 4 o 5 anys que conformen una petita col·lecció de peces preuades que Mejías guardava. Dins d'aquest armari-caixa hi ha també elements que formen part de projectes futurs, intents i proves que configuraran noves peces. Cristina Mejías (Jerez de la Frontera, Espanya, 1986) ha mostrat la seva obra en nombroses exposicions, tant individuals com col·lectives, dins i fora d'Espanya. Ha participat en fires internacionals com ARCO Lisboa (2018) o ESTAMPA (2017). Recentment ha estat seleccionada per Generacions 2020 (La Casa Encendida, Madrid, 2020) i BlueProject Foundation (Barcelona, ​​2020).

L'obra Ocell de Julia Huete (Orense, 1990) és un brodat sobre lli que reflecteix l'abstracció que treballa l'artista en diferents suports, utilitzant diverses tècniques de què se serveix per incrementar el caràcter expressiu de les peces. El seu treball es defineix per composicions senzilles en què qüestions com la relació d'equilibris entre pesos compositius, la lírica formal i la poètica dels materials són mig i centre del missatge. El seu treball ha estat exposat de forma col·lectiva des de l'any 2013 en diverses mostres a Galícia, la Kvit Gallery de Copenhaguen o el Centre Centre a Madrid. El 2018 va realitzar la seva primera exposició individual a la galeria Nordés de Santiago de Compostel·la. La seva obra es troba en col·leccions com la Col·lecció Maria Cristina Masaveu Peterson, Col·lecció Oliva Arauna, i Diputació d'Ourense i de la Corunya, entre d'altres.

El jurat d'aquest any ha estat format per Gonzalo Cabrera Martín, director general de Promoció Cultural de la Comunitat de Madrid; Antonio Javier Sánchez Luengo, sotsdirector general de Belles Arts de la Comunitat de Madrid; Manuel Segade Lodeiro, director del Centre d'Art Dos de Maig de la Comunitat de Madrid; i Lucía Casani, directora de la Casa Encendida.

A més, la Col·lecció DKV ha distingit l'obra d'Alejandro Garrido - Moisès Pérez d'Albéniz, Madrid-, i d'Alberto Gil Casedas, -Set Espai de Art, València-. Per la seva banda, la beca de Residència Estampa / Casa Velázquez, ha recaigut en Elena Aitzkoa, a la galeria Rosa Santos, València.

El premi Col·lecció Navacerrada ha estat per Oier Iruretagoiena i Leo Burge, Carreras Mugica, Bilbao. Se sumen també a les iniciatives per l'impuls de les adquisicions i el reconeixement de la creació artística, la Col·lecció Campocerrado, atorgant el seu premi a Álvaro Negre -F2, Madrid-. Així mateix, la Col·lecció Kells, amb reconeixement a l'obra de Paula Anta -Galeria Pilar Serra, Madrid-, i de Cristina Mejías -José de la Fuente, Santander-. De la mateixa manera, Col·lecció Casa d'Índies ha guardonat a Isidoro Valcárcel Medina, Bernal Espai, Madrid. I el Premi MGEC, atorgat pel Museu del Gravat Espanyol, ha recaigut a Santiago Giralda, a Moisès Perez d'Albéniz, Madrid. A més, la galeria Senda, de Barcelona, ​​ha estat reconeguda amb el premi al Millor Estand ESTAMPA 2019.

Eude, genericBanner-Camara-domestica-180x180px_v1-cat-1

Et poden
Interessar
...

Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90