FCC-Segell-banner4
\

Exposicions

"Diorama: Records Xina 1975" al Museu de l'Art de la Pell

bonart vic - 08/08/21
Nial nou-180x178q2w-MKl4
Fins al 31 d'agost es pot visitar la mostra temporal de la vigatana Montse Puntí "Diorama. Records Xina 1975" al Museu de l'Art de la Pell de Vic. Aquesta exposició ha estat organitzada pel Festival Nits de Cinema Oriental de Vic conjuntament amb els CCVIC.
Aquesta exposició té el seu origen l'any 1975, quan la vigatana Montse Puntí, que no havia sortit mai de Catalunya, decideix anar a fer un viatge a la Xina de la revolució cultural. D'aquell viatge i xoc cultural va aprendre el pes de la tradició, sobretot en el camp de la medicina (ja que ella era infermera) i va recollir cartells de l'època, resultat de l'acció declarada per Mao Zedong que l'art havia d'arribar a tot el poble: obrers, camperols i soldats, adults i infants, dones i homes.
Aquests cartells, d'una gran bellesa plàstica representaven majoritàriament imatges col·lectives de la gent en accions quotidianes d'un candor extrem. La seva qualitat estètica els ha convertit en un preciós tresor vintage, que està exposat en forma de diorama, en una recreació simbòlica d'una habitació d'una llar xinesa dels anys setanta, al Museu de l'Art de la Pell de Vic, juntament amb peces xineses de la col·lecció permanent del museu.

Et poden
Interessar
...

Baner BonArt 817x68 Agenda Girona Cultura