970x250_appec2021
La col·lectiva \

Exposicions

La col·lectiva "3nous" mostra l'obra de tres ceramistes novells al Terracotta Museu

bonart la bisbal d'empordà - 09/08/21
Impremta Pages - banner-180x178Baner_Claramunt_Bonart_360x356
El 16 de juliol és va obrir al públic l'exposició col·lectiva "3Nous" a l'espai "La Peixera" del Terracotta Museu. Aquesta nova exposició, que es podrà visitar fins a l'11 d'octubre, vol donar visibilitat al treball de tres exalumnes de la promoció 2018-2020 del Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Terrisseria de l'INS La Bisbal, una aposta de l'Associació de Ceramistes de la Bisbal i del Museu per potenciar als ceramistes locals de nova fornada.

Des del 2017, el Terracotta Museu acull en les seves instal·lacions l'Aula-Taller del CFGM de Terrisseria de la Bisbal d'Empordà, uns estudis creats el 2016 gràcies a la col·laboració entre l'Ajuntament, l'Associació de Ceramistes i el Departament d'Educació. D'aquesta manera el Museu va passar a ser, a més d'un centre patrimonial que conserva el llegat de la indústria ceràmica bisbalenca, un dels espais claus de la formació dels futurs ceramistes bisbalencs.

Els tres artistes que exposan son l'Oriol Klis Guillén, la Elena Díaz Venchiarutti i Tzu, que presenten els seus projectes de creació i investigació ceràmica realitzats a l'espai-Taller que l'Associació de Ceramistes disposa al TerracottaMuseu, amb el mentoratge de tres ceramistes de l'associació: l'Emili Biarnès, la Mar Marcelino i en David Rosell.

Oriol Klis Guillén
Amb l'acompanyament de l'Emili Biarnès, presenta una representació del seu treball on tècnica i concepte es troben en un resultat plàstic que cerca la fidelitat a la idea inicial. Les seves peces són un reflex de la base ceràmica apresa durant els últims anys: modelat de fang vermell, reproducció de peces amb motlles de guix, modificació de frites industrials i coccions a baixa temperatura.

M. Elena Díaz Venchiarutti
El seu treball mostra com passat i present s'uneixen obrint nous camins en el procés de creació i realització d'una peça. Amb l'assessorament de la Mar Marcelino, uneix dues tècniques tan diferents com el torn i la impressió 3D en un procés de recerca i aprenentatge que li obre les portes a noves i infinites creacions sense defugir, en cap cas, el treball artesanal del qual és hereva.

Tzu
L'artista fusiona ceràmica i música amb el projecte Do Re Mi Fang! i presenta un aparell musical que recorda un piano, capaç de produir una escala microtonal de 24 tons en l'interval d'una octava convencional, del G6 (Sol6) a G7 (Sol7). Realitzat amb la tutorització de David Rosell i amb la impressora 3D del Terracotta Museu, aquest primer instrument facilitarà poder conèixer diversos aspectes tècnics que li interessen per a la producció d'altres instruments amb ceràmica.

Et poden
Interessar
...