banner-oro-1280x150

Exposicions

‘Ooooh! Francesc Dalmau i l'art de les il·lusions òptiques (1839-1878)’, la nova exposició del Museu del Cinema

‘Ooooh! Francesc Dalmau i l\'art de les il·lusions òptiques (1839-1878)’, la nova exposició del Museu del Cinema
bonart girona - 24/10/19

L'exposició Ooooh! Francesc Dalmau i l'art de les il·lusions òptiques (1839-1878) reivindica a Francesc Dalmau el primer òptic modern de la ciutat de Barcelona i també mostra al visitant l'univers visual ric i fascinant en què estaven immersos els espectadors del XIX.

Francesc Dalmau va ser el primer òptic modern de Catalunya, protagonista, entre d'altres, de l'arribada del telèfon i del fonògraf a Espanya. Si la història de la ciència li ha reservat un paper destacat pel seu protagonisme en la segona Revolució Industrial, aquesta mostra vol recuperar una faceta menys coneguda avui però d'igual notorietat a la seva època del primer òptic català. Endinsar-se a la botiga de Dalmau suposava descobrir tot un univers d'espectacles òptics que estaven revolucionant la manera de veure i de representar el món mig segle abans de l'arribada del cinema. El seu aparador es va convertir així en un punt de trobada indispensable dels amants de la ciència i de l'art que volien conèixer de primera mà les últimes novetats en el camp de les il·lusions òptiques, des de les populars vistes òptiques fins a les animades fantasmagories, tot passat per les primeres imatges en 3D.

Aquesta mostra és doncs una recreació d'aquesta botiga singular a la Barcelona del segle XIX i un homenatge a la figura que va modelar i expandir l'univers visual en el qual estaven immersos els nostres avantpassats del segle XIX.

A la imatge, detall del cartell promocional de la mostra.
DP_Bonart-180x180JP_Bonart-180x180-Online_

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88