818x68-Bonart-IA

Notícies

Presentació del número 174 dels «Quaderns de la Revista de Girona», dedicat al Far d’Empordà

Presentació del número 174 dels «Quaderns de la Revista de Girona», dedicat al Far d’Empordà
bonart far d'empordà - 17/01/15
Ha tingut lloc al local social del Far d'Empordà la presentació d'una nova monografia dels «Quaderns de la Revista de Girona» dedicada a aquest municipi. L'acte, al qual hi han assistit prop d'un centenar de veïns, ha comptat amb la presència de Xavier Soy, vicepresident i president de la Comissió de Cooperació Local, Cultural i d’Acció Social de la Diputació de Girona; Lluís Barrera, director Oficina de “la Caixa” de Figueres; Joan Jofre, regidor de Cultura de l'Ajuntament El Far d'Empordà; Joan Domènech, director de la col·lecció «Quaderns de la Revista de Girona»; Josep M. Dacosta, presentador, i Erika Serna i Antoni Egea, autors del llibre.

«Quaderns de la Revista de Girona» ha publicat una nova monografia de la seva col·lecció, aquest cop dedicada al municipi del Far d’Empordà. El llibre, l’han escrit Antoni Egea i Erika Serna, els quals han fet una aproximació als temes més destacats de la història, la societat, el patrimoni, la cultura i l’economia d’aquest municipi, tant del passat com del present.

Amb aquest llibre, la col·lecció «Quaderns de la Revista de Girona», editada per la Diputació conjuntament amb l’Obra Social “la Caixa”, arriba al número 174. Al llarg dels més de cent números publicats, la col·lecció «Quaderns de la Revista de Girona» ha fet un intens recorregut per la geografia, la cultura i la història de les terres gironines per mitjà de les seves dues línies de publicació: les monografies locals (estudis sobre el passat i el present de pobles i ciutats) i les guies (dedicades a qüestions d’abast general).

El Far d’Empordà

La situació privilegiada del Far, en un turó que emergeix de la plana empordanesa, fa que sigui un lloc de referència obligat i alhora un mirador de les terres de l’entorn. En canvi, és menys conegut tot el context d’aquest indret emblemàtic, la seva gent, la història, el paisatge, l’economia i altres aspectes d’aquest petit municipi, els quals es recullen en aquest llibre.

La majoria de les dades que conté són inèdites, i provenen de la recerca a l’Arxiu Comarcal de l’Alt Empordà, l’Arxiu Diocesà, l’Arxiu Històric de Girona, l’Arxiu de la Corona d’Aragó, el Fons del Comtat d’Empúries i el de l’Ajuntament del Far d’Empordà. Gràcies a tota aquesta informació, els autors han pogut anar resseguint amb rigor la història sociocultural d’aquest municipi i acotar-ne la pròpia identitat.

Els autors

Antoni Egea (Girona, 1957) és autor de diversos articles i llibres sobre història de l’Empordà, i Erika Serna (Wasserlos, 1963), que és llicenciada en història per la Universitat Autònoma de Barcelona i directora de l’Arxiu Comarcal de l’Alt Empordà, ha publicat diversos treballs d’investigació, tant d’història local com d’arxivística.

Foto Miquel Millan
thumbnail_arranzbravo. general 04-2014WhatsApp Image 2023-11-22 at 12.40.18

Et poden
Interessar
...