1280x150CAT

Exposicions

"Excusa argumental" al MAC amb l'obra dels artistes del programa Residències

\
bonart la corunya - 25/01/15
El Museu d'Art Contemporani Gas Natural Fenosa (MAC) de La Corunya va inaugurar el 22 de gener l'exposició col·lectiva Excusa Argumental, que presenta el treball creatiu desenvolupat pels artistes que es van beneficiar del Programa de Residències Artístiques des del seu inici el 2012 fins al 2014. Dels 29 creadors -11 internacionals i 18 gallecs- que van participar en el programa, 25 d'ells formaran part d'aquesta exposició.

El Programa de Residències Artístiques néixer el 2012 amb l'objectiu d'incentivar la investigació i la producció artística, facilitar la producció artística local, contribuir a la promoció dels creadors i promoure la mobilitat internacional i intercanvi d'artistes i altres professionals de la cultura. Aquesta experiència reafirma la intenció de convertir el Museu en un espai de treball transdisciplinar, dinàmic i obert a tot tipus d'iniciatives artístiques, culturals i socials en què el diàleg i intercanvi entre el local, el global i la col·laboració siguin principis fonamentals.

Els 29 beneficiaris de residències artístiques al llarg d'aquests dos anys han estat: Internacionals: Oliver Blank, Anaisa Franco, Jeremy Keenan, Thu Kim Vu, Pablo Mercat, Antonio Montalvo, Álvaro Muñozledo, Luciana Ohira i Sergio Bonilha, Ricardo O'Nascimento, Clara de Santa Coloma i Stephan Weitzel. Locals: Iria do Castelo, David Castro, Samuel Castro Martínez, Rosendo Cid, Jorge Couceiro, Weina Ding, DSK (Belén Montero i Juan Lesta), Sonia Esturao, Félix Fernández, Christian García Bell, Ignacio García Gómez del Valle, Paola Guimerans, Enrique Llista, Miguel Mariño, Maria Ozámiz, Celia Parra, Maria Penya Lombao i Ignacio Pérez.

L'exposició, que està comissariada per Ignacio García Gómez del Valle (Santa Creu de Tenerife, 1978), artista al seu torn participant en el Programa de Residències Artístiques durant el període maig / juny de 2014, estarà oberta al públic fins al pròxim 15 de març de 2015.

Una iniciativa que fomenta la creació i la investigació
El Programa de Residències Artístiques suposa un pas més en l'aposta del MAC per la creació i investigació artística i per la mobilitat internacional d'artistes i agents culturals. Aquesta iniciativa vol fomentar la producció posant instal·lacions i recursos a disposició d'artistes perquè es formin i desenvolupin projectes específics en condicions òptimes. També permet integrar el MAC a la xarxa internacional de residències d'artistes per promocionar així els nous valors artístics i facilitar la convivència cultural entre creadors de diferents nacionalitats.

Un dels objectius és transcendir la funció tradicional del museu com a espai expositiu i apostar per la formació, la producció, la col·laboració i la difusió dels processos artístics. En aquest context, el Programa de Residències Artístiques se suma a altres projectes del MAC de trajectòria consolidada i reconegut prestigi com són el Taller Pablo Ruiz Picasso o les Beques de Creació Artística a l'Estranger. Aquests intercanvis possibiliten l'enriquiment de la formació artística, l'acostament a un altre tipus d'experiències, així com el coneixement d'altres perspectives i realitats. Aquests tres programes, conjuntament, suposen una forta aposta per la innovació, la investigació i el valor dels processos creatius dins del camp artístic.

A les imatges, a dalt, obra d'Ignacio Pérez. A sota, Christian Garcia Bello, Clara de Santa Coloma, Antonio Montalvo i Ricardo O'Nascimento.
Nial nou-180x178Bonart_banner-180x180_FONS-AVUI (3)

Et poden
Interessar
...