FCC-Segell-banner4
Inspai obre una nova convocatòria el cicle Joves Fotògraf(e)s

Notícies

Inspai obre una nova convocatòria el cicle Joves Fotògraf(e)s

bonart girona - 25/01/15
GC_Banner_TotArreu_Bonart_180x180Nial nou-180x178
INSPAI, Centre de la Imatge de la Diputació de Girona, obre un any més la convocatòria per escollir el projecte fotogràfic del cicle Joves Fotògraf(e)s de les Comarques Gironines (que arriba a la XIII edició), del qual es farà una exposició que itinerarà al llarg de l’any i un catàleg. Una comissió d’avaluació formada per representants de la Diputació de Girona, per especialistes i per professionals del món de la fotografia, les arts i la cultura serà l’encarregada d’escollir el projecte fotogràfic.

A partir d’aquesta setmana, es pot consultar a l’apartat «Joves Fotògraf(e)s» del web d’INSPAI (http://www.inspai.cat) la convocatòria i les bases, en què s’especifiquen els detalls del procés selectiu (informació relativa a participants, projectes, documentació, lliurament, criteris de valoració, etc.). El termini per presentar les sol·licituds acaba el 13 de febrer, i la resolució de la convocatòria es farà pública a partir del 16 de març.

Joves Fotògraf(e)s de les Comarques Gironines és un dels projectes més consolidats del conjunt d’activitats que organitza la Diputació de Girona en matèria cultural. Aquest projecte, impulsat per INSPAI, Centre de la Imatge, té per objectiu crear un espai de trobada de l’obra de fotògrafs i fotògrafes i fer-ne difusió per tal d’acostar al gran públic la fotografia des de totes les vessants. Per als autors, es persegueix la promoció i la projecció professional de la fotografia, i als ajuntaments, les institucions i les entitats gironines, se’ls ofereix l’exposició itinerant perquè la programin en la seva agenda cultural.

El projecte que se seleccioni formarà l’exposició de la XIII edició del Joves Fotògraf(e)s de les Comarques Gironines, la qual es presentarà a Girona i després es podrà veure en diferents municipis de la demarcació.

El projecte va començar l’any 2001. Des de llavors, han estat protagonistes d’aquestes exposicions Quim Giró, Javier Marroquin, Maria del Mar Ribot, Rafael Bosch, Eloi Bautista, Martí Artalejo, Pere de Prada, Tonyi Mateos, Elisabet Serra, Joel López i Alícia Rius. La darrera mostra ha estat «La fi dels dies», de Yurian Quintanas, que s’ha pogut veure en una vintena de municipis gironins i que ha tingut una gran acollida. Aquest fotògraf, a més, va ser guardonat, el novembre de 2014, amb el prestigiós premi SFR de joves talents del concurs Paris Photo. Totes aquestes exposicions es poden veure a l’apartat «Exposicions virtuals» del web d’INSPAI.

La iniciativa de seleccionar, mitjançant una convocatòria, el projecte expositiu que formarà part del Joves Fotògraf(e)s segueix la mateixa línia iniciada fa poc temps en l’altre cicle d’exposicions itinerants de la Diputació, Exposicions Viatgeres, amb la qual aquesta institució vol contribuir a fomentar la cultura gironina més actual i innovadora.

A les imatges, dos fotografies d'Yurian Quintanas, guanyador de la passada edició.

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88