FCC-Segell-banner4
L’INS Rafael Campalans d’Anglès guanya la segona jornada del torneig robòtica First Lego

Notícies

L’INS Rafael Campalans d’Anglès guanya la segona jornada del torneig robòtica First Lego

bonart girona - 25/01/15
Banner-CMW-180x180px_v1-espEude, generic
L’equip Campalanets, de l’INS Rafael Campalans d’Anglès, s’ha proclamat guanyador de la segona jornada del torneig de robòtica FIRST LEGO League que ha tingut lloc el dia 25 de gener a l’Escola Politècnica Superior (EPS) i que està  organitzat per la Universitat de Girona i la Fundació Princesa de Girona. En total, s’han repartit vuit premis entre els 16 equips que han competit en el desafiament “World Class”, amb el repte de trobar solucions reals i innovadores per a l’adquisició de coneixements i habilitats útils en el segle XXI per al seu desenvolupament personal i professional. Ahir van competir 15 equips més.

Els premiats de la 2a jornada

Premi a l’Entrenador per a Procubics, de l’IES Ridaura de Castell Platja d’Aro; Premi a les Joves Promeses per a Starbots,  de Maristes Girona; Premi Fundació Scientia a l’Emprenedoria per a FEDAC – Robolution, de  FEDAC Sant Narcís (Girona); Premi als Valors de la First Lego League per a Espartans, de Maristes Girona; Premi al Comportament del Robot per a Robonets, del Col·legi Manyanet Blanes; Premi al Disseny del Robot per a Mini Salvauth Park, de l’Associació El Racó dels Robotaires (Girona); Premi al Projecte Científic per a iSantFeliu Team, de l’INS Sant Feliu (Sant Feliu de Guíxols) i Premi Fundació Scientia, que dóna accés a la Gran Final FLL World Class Espanya, que se celebrarà el 22 de març a Tenerife, per a Campalanets, de l’INS Rafael Campalans d’Anglès.

El premi Fundació Scientia és el màxim reconeixement atorgat a un equip que destaca per ser un model de respecte als valors First Lego League i per haver aconseguit l’excel·lència i la innovació tant en el disseny del robot com en el projecte científic. L’equip Campalanets ha presentat un projecte que proposa recursos informàtics-jocs dissenyats amb Scratch-  i eines físiques per solventar les dificultats que les persones amb deficiències visuals tenen a l’hora d’enfrontar-se a l’aprenentatge musical.

El jurat ha valorat el treball en equip tot i tractar-se d’un grup nombrós (14 nois i noies), així com el respecte que s’han demostrat entre ells i l’eficiència a l’hora  de distribuir els rols.

Els integrants de Campalanets, juntament amb els guanyadors de la jornada d’ahir, l’equip Estanys Robotmania de Platja d’Aro, participaran a la final estatal que es farà el proper 22 de març a Tenerife.

En aquesta cinquena edició, la FLL  Girona ha comptat amb més participants que mai: més de 250 joves d’entre 10 i 16 anys, repartits en 31 equips provinents d’instituts de secundària de la demarcació i d’iniciatives particulars.  En les dues jornades de torneig, els  participants han posat a prova el seu talent i el seu enginy a través de diverses proves.

La FLL és una competició d’abast mundial que s’estructura en lligues locals. Els millors equips de cada certamen passen a una final estatal i, d’aquesta, a un torneig mundial. Espanya és la tercera potència mundial amb 20 tornejos classificatoris, més de 1.000 equips i més de 8.000 participants. D’aquests tornejos locals sorgiran les 36 formacions que disputaran la Gran Final FLL World Class Espanya.  Els vencedors de la final espanyola gaudiran de l’oportunitat de participar en tornejos internacionals com ara el World Festival (Sant Louis, EEUU, al mes d’abril) o l’Àsia Pacific Open (Sidney, Austràlia, al mes de juliol).

Un repte basat en el món real

Cada any, la FLL llança un nou repte basat en un problema del món real. El repte té 3 parts: Projecte Científic, en què els equips han d’identificar un problema real relacionat amb la temàtica del repte, proposar una solució innovadora i compartir les seves experiències amb una presentació. Desenvolupament d’un Robot a partir de peces de LEGO (utilitzant el kit LEGO Mindstorms).Valors FLL. Els jutges que avaluen cada equip tenen en compte aspectes relacionats amb la competició amistosa, el respecte als altres i el treball en equip. Els equips compten amb el suport d’un entrenador, en la majoria dels casos un professor, que durant les vuit darreres setmanes els ha guiat i assessorat en la preparació de les proves.

Aquest particular campionat es duu a terme anualment des del 1998 i es preveu que enguany hi preguin part més de 265.000 inscrits de 80 països d’arreu del món. Per tal que els joves pensin i actuïn com a científics i enginyers, l’organització presenta, per a cada edició, un desafiament concret que obliga els participants a resoldre problemes reals construint i programant un robot tot emprant conceptes d’enginyeria amb peces del popular joc de construcció LEGO.

Equips participants 2a jornada FLL Girona

Dink – Col·legi Bell-lloc del Pla (Girona), Robonets – Manyanet Blanes, FEDAC – Robolution – FEDAC –Sant Narcís (Girona), Eugenial – INS Santa Eugènia (Girona), Mini Salvauth Park – Associació El Racó dels Robotaires (Girona), Vidreres Team – INS Vidreres, Espartans – Maristes Girona, iSantFeliu Team – INS Sant Feliu (Sant Feliu de Guíxols), Procubics - IES Ridaura (Castell Platja d’Aro); Machine Crew – Fundació Llor (Sant Boi de Llobregat); INS Baix Empordà – AMPA INS Baix Empordà (Palafrugell); Starbots - Maristes Girona; No limits -  IES Ridaura (Castell-Platja d’Aro); Plaka-Plakah –Fundació Llor (Sant Boi de Llobregat); Campalanets – INS Rafael Campalans (Anglès) i Robocracks PdG – INS Príncep de Girona (Barcelona).

A la imatge, l'equip dels Campalanets d'Angles.

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021