banner-elscatala-817x88px
L’alcalde de Girona visita Polònia per promoure la recuperació del patrimoni jueu

Notícies

L’alcalde de Girona visita Polònia per promoure la recuperació del patrimoni jueu

bonart girona - 02/03/15
Impremta Pages - banner-180x178Baner_Viladot_Bonart_360x356
En el marc d’una trobada organitzada pel Consolat General de Polònia, l’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, ha visitat durant quatre dies el país centreeuropeu amb l’objectiu d’estrènyer vincles entre territoris que treballen per la recuperació del patrimoni jueu. A més de representants de Girona, el consolat ha convidat a la trobada una delegació d’alcaldes i institucions entre els quals hi havia els alcaldes de Tortosa, Ferran Salvador Bel; de Besalú, Lluís Guinó, i de Sort, Llàtzer Sibís; el director del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, Vicenç Villatoro; representants de la Diputació de Barcelona, o la directora del Patronat Call de Girona, Assumpció Hosta.

Una altra de les finalitats de la trobada i la visita a terres poloneses ha estat l’aprofundiment en el coneixement de la interpretació del patrimoni jueu a diverses ciutats de Polònia, així com l’enfortiment dels vincles entre els territoris per cooperar en la recuperació del patrimoni jueu.

Durant aquests dies, la delegació catalana s’ha reunit amb el ministre plenipotenciari per assumptes amb la diàspora jueva, Sebastian Rejak; s’ha trobat amb representants de l’ambaixada espanyola a Varsòvia i amb representants de l’Institut Cervantes a Varsòvia i a Cracòvia, i ha mantingut reunions i entrevistes amb representants d’organitzacions jueves com la Jewish Community Center, la Fundació Shalom i el Jewish Historical Institute. A més, també han visitat el Museu d’Història Jueva de Polònia, el Museu de l’Alçament a Varsòvia i els camps d’extermini d’Auschwitz i Auschwitz-Birkenau.

Et poden
Interessar
...

817x68